Το φθινόπωρο θέτει ως όριο το ΥΠΕΘΟ για τις εκκρεμείς μετοχοποιήσεις
Έως το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους φαίνεται αποφασισμένο το ΥΠΕΘΟ να έχει κλείσει οριστικά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς ο νέος στόχος του οικονομικού επιτελείου για αύξηση των δημοσίων εσόδων κρίνεται ότι θα επιτευχθεί μέσω της απελευθέρωσης των αγορών και του περιορισμού της γραφειοκρατίας στις δημόσιες επιχειρήσεις.
61
Έως το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους φαίνεται αποφασισμένο το ΥΠΕΘΟ να έχει κλείσει οριστικά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς ο νέος στόχος του οικονομικού επιτελείου για αύξηση των δημοσίων εσόδων κρίνεται ότι θα επιτευχθεί μέσω της απελευθέρωσης των αγορών και του περιορισμού της γραφειοκρατίας στις δημόσιες επιχειρήσεις.
Το χρονοδιάγραμμα του οικονομικού επιτελείου έχει ως εξής:
Helexpo: Εντός του Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθεί η εταιρεία στην οποία θα μεταβιβαστεί το 35% της εταιρείας Helexpo Ελληνικές Εκθέσεις ΑΕ, και το μάνατζμεντ της εταιρείας.
ΟΤΕ: Ήδη ανακοινώθηκε η παραχώρηση επιπλέον 15% του Οργανισμού σε ξένους συμβούλους και τράπεζες, μέσω έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.
ΔΕΗ: Το αρχικό χρονοδιάγραμμα όριζε την εισαγωγή της εταιρείας στο ΧΑΑ τον Ιούνιο, αλλά το οικονομικό επιτελείο αναμένει μικρή καθυστέρηση, καθώς προηγουμένως αναμένεται να εκδοθούν «αναπτυξιακά προμέτοχα» με στόχο την είσπραξη 200 δισ. δραχμών.
ΕΤΒΑ: Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραχώρηση ποσοστού ύψους 15% σε στρατηγικό σύμμαχο, εφόσον πρώτα πωληθούν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στα οποία συμμετέχει η ΕΤΒΑ.
Ολυμπιακή Αεροπορία: Το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης, καθώς σε τεντωμένο σκοινί κινείται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΟΑ, η οποία παρ όλα αυτά υπολογίζεται να έχει πωληθεί έως το ερχόμενο φθινόπωρο.
Η κυβέρνηση έχει στόχο να συγκεντρώσει το ποσό του 1,5 τρισ. δρχ. από τις συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις και σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου «δεν θα υπάρξουν άλλες πωλήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η οικονομική πολιτική θα στραφεί στην εμβάθυνση της απελευθέρωσης των αγορών και του περιορισμού της γραφειοκρατίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι
- Γερμανία: Στο χαμηλότερο μεταπολεμικά επίπεδο οι γεννήσεις
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους πέντε τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442