Τη δημιουργία της πρώτης θυγατρικής τους εταιρείας ανακοίνωσαν Εμπορική και Credit Agricole
Δέκα μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Εμπορικής και της Credit Agricole, οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν τη Μ.Πέμπτη την ίδρυση της πρώτης θυγατρικής τους εταιρείας στο χώρο των τραπεζοασφαλειών.
27
Δέκα μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Εμπορικής και της Credit Agricole, οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν τη Μ.Πέμπτη την ίδρυση της πρώτης θυγατρικής τους εταιρείας στο χώρο των τραπεζοασφαλειών.
Η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί υπό την επωνυμία Εμπορική Τραπεζοασφάλειες, και στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ (1,19 δισ. δρχ.), θα συμμετέχουν από κοινού οι δύο τράπεζες με ποσοστό 50% η καθεμία.
Αποκλειστική δραστηριότητα της θυγατρικής εταιρείας θα είναι η διάθεση των ασφαλιστικών προϊόντων της Εμπορικής Τράπεζας. Η σχετική συμφωνία υπεγράφη τη Μ.Πέμπτη μεταξύ του Μισέλ Βιτάτ, γενικού διευθυντή της Predica (θυγατρικής της Credit Agricole), και του προέδρου της Εμπορικής, Γιάννη Στουρνάρα.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία της κοινής εταιρείας των δύο ομίλων στον τομέα της διαχείρισης διαθεσίμων. Στη νέα εταιρεία θα συμμετέχουν η Εμπορική με ποσοστό 80%, και με 20% η Indacom, θυγατρική της γαλλικής τράπεζας.
Ήδη έχουν υπάρξει επαφές με το ΙΚΑ, προκειμένου η νέα εταιρεία να αναλάβει τη διαχείριση των κεφαλαίων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ Εμπορικής και Sofinco (που ανήκει στο γαλλικό όμιλο) για διεύρυνση της συμφωνίας και στον τομέα της καταναλωτικής πίστης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι
- Γερμανία: Στο χαμηλότερο μεταπολεμικά επίπεδο οι γεννήσεις
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους πέντε τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442