
Θέσεις και αντιθέσεις των ανθρώπων του ελληνικού θεάτρου
Ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στους νέους θεατρικούς συγγραφείς που διοργανώθηκε τη Μ.Δευτέρα και τη Μ.Τρίτη (9 και 10 Απριλίου) από το Θέατρο του Νότου, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα σχετικά με την ταυτότητα του νέου ελληνικού θεάτρου.
69
Ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στους νέους θεατρικούς συγγραφείς που διοργανώθηκε τη Μ.Δευτέρα και τη Μ.Τρίτη (9 και 10 Απριλίου) από το Θέατρο του Νότου, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα σχετικά με την ταυτότητα του νέου ελληνικού θεάτρου.
Βασική επιδίωξη της διημερίδας ήταν η έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, ο οποίος θα προωθήσει τη νεανική συγγραφική δημιουργία, θα φέρει σε επαφή το κοινό με τους νέους δημιουργούς και θα ανιχνεύσει τους παράγοντες που διαμορφώνουν την ταυτότητα του σύγχρονου θεάτρου στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της διημερίδας παίχτηκαν επίσης θεατρικές παραστάσεις και δόθηκαν μουσικές συναυλίες.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, ανάμεσα στα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ατζέντα της εκδήλωσης ήταν: αν μπορεί ένας συγγραφέας να είναι επαγγελματίας, τι είναι το νέο ελληνικό θέατρο και έργο, αν οι νέοι συγγραφείς έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους, αν και κατά πόσο το ελληνικό κοινό είναι φιλότεχνο, ενώ έγινε απόπειρα να προσδιοριστούν οι στόχοι του ελληνικού θεάτρου.
Συντονιστής των συζητήσεων της διημερίδας ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου του Νότου, Γιάννης Χουβαρδάς, ενώ συμμετείχαν οι: Δημήτρης Δημητριάδης, Θωμάς Μοσχόπουλος, Ανδρέας Στάικος, καθώς και ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Royal Court Theater του Λονδίνου, Ντομινίκ Κουκ. Όσον αφορά στα συμπεράσματα, οι συμμετέχοντες κατέληξαν ότι το ελληνικό θέατρο είναι σε φάση αναζήτησης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2002.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακρόπολη: Άνδρας τραυμάτισε δύο Αμερικανούς τουρίστες με μαχαίρι
- Ρόντμαν για ΛεΜπρόν: «Ο ευκολότερος παίκτης που θα μπορούσα να μαρκάρω»
- Ξέρατε ότι ο Οδυσσέας λατρευόταν για περίπου 1.000 χρόνια σαν να ήταν θεότητα;
- «Κίνημα της κατσαρίδας»: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Δελχί μετά τα επεισόδια που άφησαν 180 τραυματίες
- Ο Έλι Οκόμπο μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε πέρσι στη Μονακό
- Λούβρο: Επαναλειτουργεί η αίθουσα που έγινε στόχος ληστείας 88 εκατ. ευρώ – Φιλοξενεί έκθεση χωρίς πολύτιμα αντικείμενα



