
Ο «Φάλσταφ» αναβιώνει στο Theatro di Busseto
O «Φάλσταφ» του Τζουζέπε Βέρντι πρόκειται να ανέβει στις 10 και 12 Απριλίου στο Theatro di Busseto, ένα θέατρο 300 θέσεων που βρίσκεται στο Μπουσέτο, λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Ρόγκολε, γενέτειρα του συνθέτη.
45
O «Φάλσταφ» του Τζουζέπε Βέρντι πρόκειται να ανέβει στις 10 και 12 Απριλίου στο Theatro di Busseto, ένα θέατρο 300 θέσεων που βρίσκεται στο Μπουσέτο, λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Ρόγκολε, γενέτειρα του συνθέτη.
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το έργο παίζεται στο θέατρο αυτό, μία παράσταση που εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Βέρντι.
Ο «Φάλσταφ» είχε ανέβει στο Τheatro di Busseto το 1913, δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο του Βέρντι, όταν ο Αρτούρο Τοσκανίνι είχε παρουσιάσει εκεί μία διασκευή του έργου. Όπως αναφέρει Το Βήμα την Κυριακή, ο ίδιος ο συνθέτης ονειρευόταν να δει τον «Φάλσταφ» να παίζεται σε ένα μικρό θέατρο, καθώς η μουσική του θυμίζει μουσική δωματίου.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης εκείνης, τα οποία φυλάσσονταν όλα αυτά τα χρόνια στις αποθήκες του θεάτρου, ξαναβγαίνουν από τα μπαούλα τους, προκειμένου η διασκευή του Τοσκανίνι για τον «Φάλσταφ» να παρουσιαστεί στο Theatro di Busseto λίγες ημέρες μετά το ανέβασμα του έργου στη Σκάλα του Μιλάνο.
Στο ρόλο του σερ Τζον Φάλσταφ εμφανίζεται ο Αμπρόσιο Μαέστρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ακρόπολη και οι παροχές στους τουρίστες στο μικροσκόπιο της Libération – «Κάποιοι αναγκάζονται να ουρήσουν ανάμεσα στα μάρμαρα»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ζούμε περισσότερο αλλά όχι τόσο υγιείς
- Οι «Χούθι» χτύπησαν δεξαμενόπλοιο της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα – Πιθανώς και δεύτερο
- Η Boeing ζητά παρέμβαση ΗΠΑ για δάνειο της ΕΕ προς την Airbus
- Ισπανία: Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στη χώρα – Εκκενώθηκαν κοινότητες κοντά στη Μαδρίτη
- Γιορτή σήμερα 23 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο





