Τρίτη 21 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Οι αλλοδαπές οικιακές βοηθοί «απειλή» για την ελληνορθόδοξη παιδεία

Οι αλλοδαπές οικιακές βοηθοί «απειλή» για την ελληνορθόδοξη παιδεία

Με τις Φιλιππινέζες και τις Πολωνέζες «τα έβαλε» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος την Πέμπτη, τονίζοντας ότι η Εκκλησία θα πρέπει να βοηθήσει τα νεαρά εργαζόμενα ζευγάρια με τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών, γιατί οι οικιακές βοηθοί δεν παρέχουν στα παιδιά την απαιτούμενη αγωγή.

71

Με τις Φιλιππινέζες και τις Πολωνέζες «τα έβαλε» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος την Πέμπτη, τονίζοντας ότι η Εκκλησία θα πρέπει να βοηθήσει τα νεαρά εργαζόμενα ζευγάρια με τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών, γιατί οι οικιακές βοηθοί δεν παρέχουν στα παιδιά την απαιτούμενη αγωγή.

Ο κ. Χριστόδουλος υποστήριξε ότι οι Φιλιππινέζες και οι Πολωνέζες οικιακές βοηθοί δεν μπορούν να παράσχουν στα μικρά παιδιά την ορθόδοξη ελληνοχριστιανική παιδεία, για αυτό η Εκκλησία οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία.


Ο ίδιος παρέστη την Πέμπτη στην ετήσια Γενική Συνέλευση Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων της Αρχιεπισκοπής, που διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ναού του Αγίου Παντελεήμονα στο Νέο Κόσμο. Ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, λέγοντας ότι οι ενορίες της Αρχιεπισκοπής μέσα σε ένα χρόνο «έχουν διαθέσει περίπου 1.300.000.000 δρχ. για φιλανθρωπικά έργα».


Παράλληλα, ζήτησε από τους ιερείς «εκτός από τη σωτηρία της ψυχής, που είναι το έργο τους, να φροντίζουν και για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών».


Παραδέχτηκε ότι «συχνά κατηγορείται η Εκκλησία ότι δεν κάνει έργα αλλά λέει μόνο λόγια», για να απαντήσει ότι η Εκκλησία προτιμά «να μελετά καλά ένα έργο, αντί να προχωρά πρόχειρα».


Ανέφερε ακόμη ότι με πρωτοβουλία της Εκκλησίας έχουν αρχίσει να λειτουργούν ένα δίκτυο κέντρων για ηλικιωμένους καθώς και βρεφονηπιακοί σταθμοί, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν μια στέγη και ένας ξενώνας για τους ναρκομανείς. Ήδη η Αρχιεπισκοπή έχει στη διάθεσή της ένα δυναμικό από καταρτισμένους συμβούλους, στους οποίους μπορούν να απευθύνονται οι ιερείς, εφόσον κρίνουν ότι μια οικογένεια χρειάζεται βοήθεια επειδή κάποιο μέλος της αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ναρκωτικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Απριλίου 2026
Cookies