61

Ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις διατύπωσε ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Moodys σε έκθεσή του για την ελληνική τράπεζα EGF Eurobank Ergasias αμέσως μετά την εξαγορά της επενδυτικής τράπεζας Telesis, αναβαθμίζοντάς την στη γενική του κατάταξη και τοποθετώντας την στην κλίμακα A3/C/Prime-2.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Moodys, η επενδυτική κίνηση της τράπεζας να εξαγοράσει την επενδυτική Telesis, θα βελτιώσει τη θέση της EGF Eurobank Ergasias στο χώρο της επενδυτικής τραπεζικής και της διαχείρισης ενεργητικού (asset management).


Ήδη, εκτιμά ο χρηματοοικονομικός οίκος, με την απόκτηση της Telesis, οι χρηματιστηριακές πράξεις από τον όμιλο της EFG θα αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 10% των συναλλαγών του ΧΑΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ