Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χειρόγραφο του Τζακ Κέρουακ στο σφυρί

Χειρόγραφο του Τζακ Κέρουακ στο σφυρί

Ένας κύλινδρος χαρτιού με το έργο του Τζακ Κέρουακ On the road γραμμένος από τον ίδιο το 1951 πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Christies στις 22 Μαΐου στη Νέα Υόρκη.

69

Ένας κύλινδρος χαρτιού με το έργο του Τζακ Κέρουακ On the road γραμμένος από τον ίδιο το 1951 πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Christies στις 22 Μαΐου στη Νέα Υόρκη.

Ο κύλινδρος έχει μήκος 120 πόδια (36,5 μέτρα). Ο διάσημος συγγραφέας έγραψε σε αυτόν τις εμπειρίες του από ένα οδοιπορικό στη μεταπολεμική Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του 50 μαζί με τον προσωπικό του φίλο Νιλ Κασάντι. Το βιβλίο, που έμελλε να γίνει σταθμός της λεγόμενης beat generation, γράφτηκε από τον Κέρουακ σε διάστημα 20 ημερών τον Απρίλιο του 1951.


Σύμφωνα με το Reuters, το αυτοβιογραφικό βιβλίο αναφέρεται στις περιπέτειες και τις εντυπώσεις μιας παρέας νεαρών που ταξιδεύουν οδικώς στις ΗΠΑ και έρχονται σε επαφή με τα ναρκωτικά, την τζαζ και τη ζωή του περιθωρίου. Οι χαρακτήρες του Κέρουακ, πέρα από τον πρωταγωνιστή Σολ Πάρανταϊζ, ο οποίος είναι το alter ego του συγγραφέα, είναι εμπνευσμένοι από φίλους του, όπως ο συγγραφέας Αλεν Γκίνσμπεργκ, ο Κάρλο Μαρξ και ο Νιλ Κασάντι.


Το βιβλίο εκδόθηκε έξι χρόνια αφού γράφτηκε, το 1957, και από τότε έχει πωλήσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ. Έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά μυθιστορήματα του 20ού αιώνα. Ο χειρόγραφος κύλινδρος του Κέρουακ αναμένεται να πωληθεί αντί 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων (περίπου 570 εκατ. δραχμές), ενώ η δημόσια έκθεσή του θα πραγματοποιηθεί πέντε ημέρες πριν από τη δημοπρασία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024