
Διχάζουν οι τρελές αγελάδες, ενώ καλπάζει ο αφθώδης πυρετός
Οι υπουργοί Γεωργίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία στη λήψη μέτρων για το χειρισμό της κρίσης των «τρελών αγελάδων», ενώ εντείνονται οι φόβοι πως η σημασία του προβλήματος θα επισκιαστεί από τον ανερχόμενο θόρυβο για το ξέσπασμα του αφθώδους πυρετού στη Βρετανία.
29
Οι υπουργοί Γεωργίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία στη λήψη μέτρων για το χειρισμό της κρίσης των «τρελών αγελάδων», ενώ εντείνονται οι φόβοι πως η σημασία του προβλήματος θα επισκιαστεί από τον ανερχόμενο θόρυβο για το ξέσπασμα του αφθώδους πυρετού στη Βρετανία.
Η Γερμανία και η Δανία απέρριψαν την ιδέα ενός προγράμματος πρόσθετης εξόντωσης των ζώων και ζήτησαν, όπως και η Ολλανδία, την κατάργηση των μηχανισμών παρέμβασης. Η Γαλλία και η Ισπανία, αντίθετα, τάχθηκαν υπέρ της θανάτωσης ζώων, ώστε να μειωθεί η προσφορά βοδινού κρέατος.
Η Σουηδική προεδρία ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Γεωργίας θα δώσουν σε ειδικούς αναλυτές τις προτάσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση της νόσου των «τρελών αγελάδων». Το συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας θα ασχοληθεί με το θέμα εκ νέου τον επόμενο μήνα, μετά τη μελέτη των προτάσεων από την ειδική Επιτροπή Γεωργίας της ΕΕ.
Στην αιχμή της επικαιρότητας, πάντως, βρίσκεται το ζήτημα του αφθώδους πυρετού, που έχει πλήξει φάρμες στη Βρετανία και συνιστά την πιο πρόσφατη διατροφική απειλή. Η χώρα ενημέρωσε χθες, Δευτέρα, τους «15» για την εξέλιξη της κατάστασης και υποσχέθηκε διαφάνεια σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της επιδημίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Νάρκες κατά προσωπικού»: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου
- LIVE: Σαουθάμπτον – Άρσεναλ
- Καρδίτσα: Σκηνές πανικού σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ γεμάτο επιβάτες που έπιασε φωτιά στην εθνική οδό
- Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1: Ο Γιουπιτάνα λύτρωσε τους φιλοξενούμενους στη τελευταία φάση του αγώνα (90+5′)
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
- Ουκρανία: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ ενδέχεται να επισκεφθούν σύντομα το Κίεβο
