Το όραμά του για τη δεύτερη πενταετία παρουσίασε ο Τόνι Μπλερ
Ισότητα, αξιοκρατία και ριζοσπαστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς είναι τα βασικά σημεία του προγράμματος των Εργατικών εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου. Τη σχετική παρουσίαση έκανε την Πέμπτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος εξήγησε ότι όλα ξεκινούν από τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.
30
Ισότητα, αξιοκρατία και ριζοσπαστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς είναι τα βασικά σημεία του προγράμματος των Εργατικών εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου. Τη σχετική παρουσίαση έκανε την Πέμπτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος εξήγησε ότι όλα ξεκινούν από τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.
Όπως μεταδίδει το ΒΒC, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θεωρεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τη δεύτερη πενταετία τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Στόχος του είναι η αύξηση του ποσοστού των νέων που εγγράφονται στα πανεπιστήμια έως 20% μέχρι το 2010.
Προς αυτή την κατεύθυνση οι Εργατικοί θα θεσπίσουν κίνητρα ώστε να αυξηθεί η προσέλευση των νέων στα αμφιθέατρα, ενώ θα χρηματοδοτήσουν πολλά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας -ακόμη και της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ- προκειμένου να δεχτούν περισσότερους φοιτητές.
Όμως, το όραμα του Μπλερ δεν σταματά εδώ. Προβλέπει επίσης τη μείωση της εγκληματικότητας, τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) και την οικονομική ανάπτυξη.
«Οι πολίτες πρέπει να απελευθερωθούν από τα δεσμά της δεύτερης εργασίας, του κακού κράτους πρόνοιας και των κακών υπηρεσιών. Όλοι θα έχουν το δικαίωμα να πετύχουν» δηλώνει ο ίδιος.
Όσο για το ζήτημα της «καταραμένης» -για πολλούς συμπολίτες του- ευρωζώνης, δεσμεύτηκε ότι θα απασχολήσει την κυβέρνησή του στα δύο πρώτα χρόνια της νέας πενταετίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή – Το πασχαλινό τραπέζι και η «αγορά δύο ταχυτήτων»
- Μπακς – Σέλτικς 101-133: Νέος διασυρμός για τα «Ελάφια» χωρίς τον Αντετοκούνμπο (vids)
- ΟΗΕ: Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία επί του σχεδίου προστασίας για τα στενά του Ορμούζ
- Λακωνία: Βίντεο ντοκουμέντο με γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα στον δρόμο, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή
- «Ο Τελευταίος Αντάρτης» επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον για 8 παραστάσεις
- Η λιτότητα της ΕΠΟ ξεκινά από τη διαιτησία
- Συνταγή: Πασχαλινά κουλουράκια
- Από τη Ναζιστική Γερμανία στις ΗΠΑ του Τραμπ: Γιατί πάνω από 1 εκατ. Ευρωπαίοι δικηγόροι βλέπουν να κινδυνεύουν οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442