61

Συναινεί στο αίτημα των ακτοπλόων και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για αύξηση στα ναύλα των πλοίων το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, αλλά σε μικρότερο ποσοστό από αυτό που ζητά ο ναυτιλιακός κόσμος, καθώς προωθεί αυξήσεις της τάξεως του 5%, έναντι 10%.

Η Ένωση Eφοπλιστών Aκτοπλοΐας έχει προτείνει την αύξηση των ναύλων σε ποσοστό 10%, πρόταση που το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκρινε στις 30 Oκτωβρίου 2000, έπειτα από σχετική απόφαση της ΓEAΣ.


Στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας παραδέχονται ότι τα ναύλα έχουν παραμείνει στάσιμα για περισσότερο από δύο χρόνια, δεν αποδέχονται όμως την πρόταση για αύξηση της τάξεως του 10%, εκτιμώντας πως άνοδος στα εισιτήρια πέραν του 5% θα δυναμιτίσει την προσπάθεια που καταβάλλεται τον τελευταίο καιρό για τη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων που προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ