74

Σειρά μέτρων για τις βιομηχανικές και τις εμπορικές επιχειρήσεις θα λάβει το ΥΠΑΝ, παράλληλα με την αξιοποίηση των κονδυλίων του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για τη χρηματοδότηση δράσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων δραστηριότητας. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης σε ειδική εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), με θέμα τις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα στην ΟΝΕ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική την Τρίτη, τα τέσσερα μέτρα αφορούν:


* Στην αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος 84/84 σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να λυθούν τα προβλήματα προσαρμογής πολλών επιχειρήσεων στην Αττική.


* Στην ολοκλήρωση του μηχανισμού εγγυοδοσίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


* Στη δημιουργία βιοτεχνικών πάρκων που θα συνοδεύονται από εκθεσιακές υποδομές για όλους τους νομούς της χώρας.


* Στη θέσπιση Εμπορικού Μητρώου.


Παράλληλα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας θα διατεθεί το ποσό των 2,2 τρισ. δρχ. για τη χρηματοδότηση δράσεων στη μεταποίηση, τις υπηρεσίες, την έρευνα, τον τουρισμό, την ενέργεια και την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα.


Μέσω των κονδυλίων θα ενισχυθούν 35.000 επιχειρήσεις, θα συσταθούν 15.000 νέες και θα δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας.


Στη εκδήλωση εκφράστηκαν, παράλληλα, από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου, έντονες ανησυχίες για την πορεία του χρηματιστηρίου. Ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία, αν και παραδέχτηκε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες επιχειρήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ