Με σημαντικά κέρδη έκλεισε ο Dow Jones την Τρίτη – Σταθερά ο Nasdaq
Μεικτή εικόνα παρουσίασε την Τρίτη η αμερικανική αγορά, η οποία έχει στραμμένη την προσοχή της στην αυριανή απόφαση της Fed για τα επιτόκια, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη 179,38 μονάδων (1,68%) κλείνοντας στις 10.881,57 και τον Nasdaq να καταγράφει οριακή πτώση κατά 0,71 (0,03%) αγγίζοντας τις 2.837,63 μονάδες.
27
Μεικτή εικόνα παρουσίασε την Τρίτη η αμερικανική αγορά, η οποία έχει στραμμένη την προσοχή της στην αυριανή απόφαση της Fed για τα επιτόκια, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη 179,38 μονάδων (1,68%) κλείνοντας στις 10.881,57 και τον Nasdaq να καταγράφει οριακή πτώση κατά 0,71 (0,03%) αγγίζοντας τις 2.837,63 μονάδες.
Ο βιομηχανικός δείκτης ανέβηκε υψηλότερα για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, καθοδηγούμενος από τη μετοχή της εταιρείας Procter & Gamble, η οποία ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία της το οικονομικό έτος 2001 θα ανταποκριθεί στις προβλέψεις των αναλυτών της Γουόλ Στριτ.
Ο όγκος των συναλλαγών στη σημερινή συνεδρίαση ήταν χαμηλότερος από ό,τι την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή απόφαση της -αρμόδιας για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής- Επιτροπής Ανοικτών Αγορών της Fed.
«Πολλοί άνθρωποι κάθονται περιμένοντας την αυριανή συνάντηση της Fed» δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Jefferies & Co, Αρθουρ Χόγκαν. «Η Procter & Gamble είναι το άλλο παιχνίδι στην πόλη» προσέθεσε.
Με το ρυθμό αύξησης της εταιρικής κερδοφορίας και την οικονομία να επιβραδύνονται, οι επενδυτές αναμένουν μία «επιθετική» μείωση του κόστους δανεισμού, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος της ύφεσης.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές της χρονιάς ο Nasdaq καταγράφει κέρδη της τάξεως του 14%, καθώς η αγορά στοιχηματίζει ότι τα χαμηλότερα επιτόκια θα δώσουν εκ νέου ώθηση στην οικονομία και στα κέρδη των εταιρειών. Πέρυσι ο Nasdaq είχε διολισθήσει κατά 39%.
Λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Procter & Gamble έκανε άλμα κατά 6,36% στα 71,10 δολάρια, η Du Pont σημείωνε άνοδο κατά 5,27% στα 43,15 δολάρια και η General Electric κατέγραφε κέρδη 4,06% και διαπραγματευόταν στα 46,18 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Σαφάρι» ελέγχων στην Κρήτη μετά την τραγωδία στη Βιολάντα
- Καταιγίδα Λεονάρντο: Σαρώνει την Ιβηρική – Ένας νεκρός και μια αγνοούμενη
- Ναυάγιο στη Χίο: «Το σκάφος του λιμενικού πέρασε από πάνω μας χωρίς προειδοποίηση» – Τι λένε επιζώντες
- Ανάδειξη και αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας μεταλλείων Λαυρίου
- «Πάμε μια βόλτα;»: Η νέα εκπομπή για τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους – Έρχεται στο MEGA με τη Νίκη Λυμπεράκη
- Μπαρτζώκας για Σκουρτόπουλο: «Ένα τέτοιο γεγονός μας προσγειώνει όλους στο τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο»
