74

Σε περικοπές 1.500 θέσεων εργασίας που αφορούν στις δραστηριότητές του εκτός των ΗΠΑ θα προχωρήσει ο ολλανδικός χρηματοικονομικός όμιλος ING, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι περικοπές θα αφορούν κυρίως σε θέσεις υπαλλήλων και λιγότερο σε τραπεζίτες. Ωστόσο, πολλοί αναμένεται να αναχωρήσουν μετά το τέλος Φεβρουαρίου, αμέσως μόλις δοθούν και τα τελευταία μπόνους.


Παράλληλα, η ανταγωνίστρια τράπεζα ABN Αmro εκδήλωσε πρόσφατα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εξαγορά ενός μεγάλου αριθμού μεριδίων της τράπεζας στις ΗΠΑ.


Οι περικοπές που αναμένονται, σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη εξαγορά, θα μειώσουν το εργατικό δυναμικό της ING στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής κατά 2.500 άτομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ