Μήνυση καταθέτουν συγγενείς θυμάτων του μοιραίου Concorde κατά των Air France και Continental
Μήνυση κατά της Air France και της Continental Airlines Inc. κατέθεσαν την Τρίτη στην εισαγγελία της Νέας Υόρκης συγγενείς τριών θυμάτων από τη συντριβή του μοιραίου Concorde των γαλλικών αερογραμμών τον περασμένο Ιούλιο.
51
Μήνυση κατά της Air France και της Continental Airlines Inc. κατέθεσαν την Τρίτη στην εισαγγελία της Νέας Υόρκης συγγενείς τριών θυμάτων από τη συντριβή του μοιραίου Concorde των γαλλικών αερογραμμών τον περασμένο Ιούλιο.
Οι ενάγοντες ζητούν την καταβολή αποζημιώσεων, υποστηρίζοντας ότι και οι δύο εταιρείες είναι μερικώς υπεύθυνες για την αεροπορική τραγωδία, η οποία κόστισε τη ζωή στα 109 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος και σε άλλα τέσσερα που βρίσκονταν σε ξενοδοχείο του προαστίου Γκονέζ στο Παρίσι.
Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο το ύψος των αποζημιώσεων που απαιτούν οι συγγενείς τριών θυμάτων από τη Γερμανία.
Βάσει του πορίσματος της γαλλικής υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων (ΒΕΑ) που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή, το μοιραίο Concorde «πάτησε», κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, μεταλλική λάμα προερχόμενη από αεροσκάφος τύπου DC-10 της Continental Airlines.
Η Air France έχει ήδη κινήσει διαδικασίες, προκειμένου να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης την Continental Airlines, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για τη συντριβή του αεροσκάφους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο Ρέθυμνο
- Σοκ στους Λέικερς με Ντόντσιτς: Νοκ-άουτ από το υπόλοιπο της regular season, αγωνία για τα playoffs
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
- Αυτοί οι έξι Βέλγοι το 1986 καθόρισαν τον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε σήμερα
- «Ο καιρός του Πάσχα δεν έχει ακόμη πει την τελευταία του λέξη» – Η σύγκρουση δύο προγνωστικών μοντέλων
- Συγκινητικό: Tο τελευταίο μήνυμα στον Ντιόγκο Ζότα από τη σύζυγό του (pic)
- Πολλοί τραυματίες από το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία
- Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Θεσσαλονίκη με λεία κοσμήματα αξίας 12.000 ευρω
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442