
Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα εξαπολύει νέα επίθεση εναντίον των αυτονομιστών Ταμίλ
Επίθεση από κυβερνητικές δυνάμεις της Σρι Λάνκα δέχτηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι αυτονομιστές Ταμίλ στη χερσόνησο Τζίφνα, λίγες ώρες αφότου είχαν ανακοινώσει μονομερώς εκεχειρία, προκειμένου να προωθηθούν οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.
0
Επίθεση από κυβερνητικές δυνάμεις της Σρι Λάνκα δέχτηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι αυτονομιστές Ταμίλ στη χερσόνησο Τζίφνα, λίγες ώρες αφότου είχαν ανακοινώσει μονομερώς εκεχειρία, προκειμένου να προωθηθούν οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.
Αξιωματούχοι του στρατού δήλωσαν ότι οι στρατιώτες άρχισαν να προωθούν τις θέσεις τους «με στόχο τη διεύρυνση της περιοχής που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας». Λεπτομέρειες για την επιχείρηση δεν έχουν γίνει γνωστές και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε αντίδραση από την πλευρά των ανταρτών.
Η αυτονομιστική οργάνωση των Τίγρεων των Ταμίλ Εελάμ ανακοίνωσε χθες ότι «θα παύσει τις στρατιωτικές ενέργειες» από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ώστε να δοθεί ευκαιρία για την προώθηση ειρηνευτικών πρωτοβουλιών.
Από το 1983, όταν άρχισαν οι Ταμίλ να αγωνίζονται για την αυτονομία τους, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 61.000 άνθρωποι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
- Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – Πόσο θα κοστίσει το Πάσχα στο χωριό
- Λίβανος: Δυο κοριτσάκια σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 40 οι τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα
- Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζει δημοσκόπηση που τον παρουσιάζει με 96% θετική γνώμη ως πρόεδρο των ΗΠΑ
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2: Ο Λεβαντόφσκι την οδηγεί στη στέψη!
