35

Έργα γνωστών καλλιτεχνών που κοσμούν τους σταθμούς του μετρό στην Εθνική Αμυνα και τους Αμπελοκήπους εγκαινίασε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικών αισθητικών πλαισιώσεων των σταθμών του μετρό. Όπως τόνισε ο κ. Λαλιώτης, στόχος του προγράμματος αυτού είναι η ανάδειξη τόσο των αρχαιολογικών ευρημάτων όσο και της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας Αττικό Μετρό και πολιτών, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ εγκαινίασε το έργο του Κώστα Τσόκλη με τίτλο «Υπόγειο Πάρκο», που έχει τοποθετηθεί στο πρώτο επίπεδο του σταθμού της Εθνικής Αμυνας.


Ο ίδιος σταθμός κοσμείται από ενότητα έργων γλυπτών της νεότερης ελληνικής τέχνης, την οποία αποτελούν ο «Θνήσκων Πολεμιστής» του Δημήτρη Καλαμαρά, η «Στήλη» του Κλέαρχου Λουκόπουλου και η «Νέα Γενιά ΙΧ» του Κώστα Κουλεντιανού.


Στο σταθμό των Αμπελοκήπων, ο κ. Λαλιώτης εγκαινίασε το έργο – παρέμβαση «Πομπή» του Στέλιου Αντωνάκου, που αποτελεί εικαστική σύνθεση από φωτισμούς «νέον» οι οποίοι διατρέχουν όλο το σταθμό.


Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Λεωνίδας Κίκηρας, το Πρόγραμμα Αισθητικής Πλαισίωσης των σταθμών του μετρό θα συνεχιστεί και θα διαρκέσει έως ότου στο σύνολο των χώρων του μετρό πραγματοποιηθούν εικαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα αναδεικνύουν ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα που κατασκευάστηκαν και λειτουργούν στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ