Αποζημίωση θα ζητήσουν από την ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου οι Ρέιντζερς για τον τραυματισμό του
Το ενδεχόμενο να ζητήσουν αποζημίωση από την ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξετάζουν πολύ σοβαρά οι παράγοντες των Ρέιντζερς, θεωρώντας τους «οράνιε» υπεύθυνους για τον τραυματισμό του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ.
Το ενδεχόμενο να ζητήσουν αποζημίωση από την ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξετάζουν πολύ σοβαρά οι παράγοντες των Ρέιντζερς, θεωρώντας τους «οράνιε» υπεύθυνους για τον τραυματισμό του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ.
Ο 25χρονος μέσος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο τον περασμένο Οκτώβριο σε μια προπόνηση της εθνικής Ολλανδίας, όταν δέχτηκε ένα δυνατό τάκλιν από τον Φερνάντο Ρίκσεν, συμπαίκτη του στους Ρέιντζερς.
Από τότε έκανε μία απόπειρα επιστροφής, όταν αγωνίστηκε για 53 λεπτά στο ματς με τη Στουρμ Γκρατς για το Champions League.
Η κατάστασή του όμως επιδεινώθηκε. Πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, που θα τον αφήσει εκτός γηπέδων τουλάχιστον έως το Φεβρουάριο.
Προπονητής του συλλόγου της Γλασκόβης είναι ο Ντικ Αντβοκάατ, ο άνθρωπος που κρατούσε το «τιμόνι» της Ολλανδίας στο Μουντιάλ του 1994 και άρα γνωρίζει πολλά για την ομοσπονδία της πατρίδας του.
«Ξέρω ότι είναι πολύ πλούσια ομοσπονδία» είπε και στη συνέχεια έθεσε το… αίτημά του: «Το φυσιολογικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει μία πολιτική που να εξασφαλίζει την επένδυση των συλλόγων. Και δεν βλέπω το λόγο να ισχύσει κάτι διαφορετικό στην περίπτωση της ολλανδικής ομοσπονδίας. Έως τώρα δεν είχαμε έλθει σε επαφή με τους εκπροσώπους της, όμως τώρα ο Τζιοβάνι χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση για κάτι που συνέβη ενώ βρισκόταν στην εθνική» δήλωσε ο Ντικ Αντβοκάατ.
Σύμφωνα με την Daily Mail, οι «Τζερς» θα ζητήσουν περίπου 250 εκατομμύρια δραχμές αποζημίωση, ποσό που ασφαλώς δεν επιβεβαιώθηκε από τους Σκοτσέζους. Όμως ο Αντβοκάατ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι το θέμα θα έχει θετική έκβαση για την ομάδα του. «Δεν είμαι απλώς αισιόδοξος αλλά βέβαιος ότι θα πάρουμε αποζημίωση» είπε χαρακτηριστικά.