37

Το πράσινο φως για την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα δίνει το υπουργείο Εξωτερικών, αφήνοντας να εννοηθεί, ωστόσο, ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έρχεται ως αρχηγός κράτους.

«Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι ο Πάπας είναι πάντα ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι ο Πάπας έχει το καθεστώς του αρχηγού του κράτους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μπεγλίτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.


Την Παρασκευή η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε λάβει μία αινιγματική απόφαση, στην οποία τονιζόταν ότι δεν είναι αρμόδια να αποφασίσει αν πρέπει να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β στην Ελλάδα ή όχι. Αφησε, έτσι, εμμέσως την πρωτοβουλία στην πολιτεία, παρά τις αντιδράσεις αρκετών ιεραρχών και αγιορειτών για την επίσκεψη. Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει πέρυσι, η Ιερά Σύνοδος είχε ταχθεί κατά της επίσκεψης του Πάπα, σε αντίθεση με τη χθεσινή απόφαση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ