35

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση του επιχειρηματία Χαράλαμπου Βλαχούτσικου για έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία θα δέσμευε τη Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου να μην πουλήσει τη βίλα της Εκάλης προτού αποζημιωθεί ο ίδιος για το σπίτι που είχε αγοράσει από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, στο Ψυχικό, το οποίο διεκδικεί τώρα η Σοφία Παπανδρέου.

Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει σε βάρος της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της μέχρι του ποσού των 500 εκατομμυρίων δραχμών. Η αίτησή του θα εκδικαστεί στις 22 Δεκεμβρίου.


Πρόσφατα, η κ. Λιάνη – Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να πουλήσει τη βίλα της οδού Αγράμπελης, όπου ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία στη συνέχεια η ίδια διέψευσε, ανάφεραν ότι το σπίτι θα πουληθεί έναντι υπέρογκου ποσού.


Ο δικηγόρος της Δήμητρας Λιάνη – Παπανδρέου, Νίκος Ρίσβας, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για δικαίωση της πελάτισσάς του μετά την απόρριψη του αιτήματος του κ. Βλαχούτσικου. Η μη έκδοση προσωρινή διαταγής, προσέθεσε, αποδεικνύει την αξιοπιστία της χήρας του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.


Ο ίδιος δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις της πελάτισσάς του σχετικά με την τύχη της βίλας της Εκάλης.


Πάντως, η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 22 Δεκεμβρίου και έως τότε η κυριότητα της βίλας ανήκει στη Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ