Επικίνδυνο το φαγοπότι πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης
Ιαπωνία: Νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι άτομα με καρδιακά νοσήματα που τρων και πίνουν πριν από την πτήση, κινδυνεύουν να πάθουν καρδιακή προσβολή. Το ίδιο ισχύει και για τους υγιείς που "βαραίνουν" το στομάχι τους.
Ιαπωνία: Νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι άτομα με καρδιακά νoσήματα που τρώνε και πίνουν πριν από την πτήση, κινδυνεύουν να πάθουν καρδιακή προσβολή. Το ίδιο ισχύει και για τους υγιείς που «βαραίνουν» το στομάχι τους.
Μια ομάδα Ιαπώνων ερευνητών είπε ότι η κατανάλωση φαγητού και οινοπνευματωδών πριν από την πτήση, μπορεί να αυξήσει την πίεση και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, τα οποία τείνουν να μειώνονται κατά τη διάρκειά της. Η υπέρταση μπορεί με τη σειρά της να προκαλέσει λιποθυμικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή.
Εξάλλου, στη μείωση της πίεσης και των επιπέδων οξυγόνου οφείλονται και οι περιπτώσεις όταν οι επιβάτες αισθάνονται κουρασμένοι, εξαντλημένοι και κρυώνουν, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο δρ. Μακότο Ματσουμούρα της Ιατρικής Σχολής Σαϊτάμα στην Ιαπωνία, για να καταλήξει το φαγητό και η πόση κατά τη διάρκεια της πτήσης αποτελούν την απλούστερη μέθοδο για να αυξήσουν οι επιβάτες την πίεση τους.
Πόσο όμως πρέπει να φάει ή να πιει κάποιος πριν από την πτήση;
Aυτό ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί. Ο Ιάπωνας καθηγητής πάντως συμβουλεύει να αποφεύγονται οι μεγάλες ποσότητες φαγητού και ποτού, διότι μπορεί να αυξήσουν υπερβολικά την πίεση και να προκαλέσουν καρδιακή βλάβη ειδικότερα σε άτομα που έχουν γνωστό ιστορικό καρδιοπάθειας.
Πηγή: Reauters
health.in.gr
- Ολυμπιακός: Νίκησε την Εφές στην Πόλη κι έβαλε τέλος σε «κατάρα» επτά ετών!
- Ο Κόσμος Είναι Ένας: Όταν ο Κωνσταντίνος Βήτα «συνάντησε» τον Γιάννη Ρίτσο
- Χανιά: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα με παιδιά και γονείς έξω από δημοτικό σχολείο
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Ακίνητα: Τα ακριβότερα σπίτια στην Αττική: Πού ζητούν πάνω από 3.500 ευρώ/τ.μ.
- Προπόνηση: Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για να αποφύγεις τους τραυματισμούς

