31

Με ιδιαίτερες τιμές έγινε δεκτός την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο ναύσταθμο Σαλαμίνας. Στον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας προσφέρθηκε ο θυρεός του στόλου από τον αντιναύαρχο Γιώργο Θεοδωρουλάκη, και ύστερα ο κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό της Παναγίας της Ιμβριώτισσας, που ήταν κατάμεστος από πιστούς.

Στο κήρυγμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στο ελληνικό στοιχείο της Ίμβρου, από όπου κατάγεται, και εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς θυμήθηκε την ιδιαίτερη πατρίδα του.


«Το ιερόν τούτο προσκύνημα της Παναγίας της Ιμβριώτισσας είναι ένα κέντρο το οποίο μας ενθυμίζει την κοινή γενέτειρα, την πατρώαν νήσον, την πατρώαν πίστιν και ευλάβειαν, την μεταξύ μας αγάπη και τον μεταξύ μας σύνδεσμον» είπε ο κ. Βαρθολομαίος.


«Όπως ο Οδυσσεύς, έτσι και εμείς δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τον νουν μας και την καρδίαν μας από το να τρέχουν διαρκώς εκεί, εις την Ίμβρον. Ο πόθος μας να δούμε καπνό να ανεβαίνει από την εστίαν του πατρικού μας σπιτιού, ο πόθος να ξαναπατήσουμε το κατώφλι, να ανοίξουμε τη γηρασμένη πόρτα είναι ασίγαστος. Είναι μεγάλος. Είθε ο Κύριος διά των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιμβριώτισσας να μας αξιώσει να ίδωμεν τους πόθους μας ζωντανούς πραγματοποιουμένους» κατέληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.


Το μεσημέρι ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθησε σε επίσημο γεύμα και εγκαινίασε την καινούργια αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αμπελακίων Σαλαμίνας. Το απόγευμα εγκαινίασε τα γραφεία του Συλλόγου Ιμβρίων στη Νέα Σμύρνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ