48

Τις πρώτες εικόνες από το κύτος του Εξπρές Σάμινα είδαν την Τρίτη, μέσω μόνιτορ συνδεδεμένου με ειδική κάμερα, ο εφέτης ανακριτής Νίκος Καραδημητρίου, που ερευνά τα αίτια του ναυαγίου, οι πραγματογνώμονες Ηλίας Στεφανάκος και Εμμανουήλ Μανιός, καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος της ΜFD Αντώνης Ματθαίος, ο οποίος παρακολουθεί την αυτοψία που διενεργείται.

Η έρευνα στο βυθισμένο Σάμινα διεξάγεται με το ερευνητικό σκάφος Μαράκι, το οποίο διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και επιτρέπει στους πραγματογνώμονες να ελέγχουν κάθε σημείο του πλοίου, αλλά και, μέσω ενδοσυνεννόησης, να ζητούν τα σημεία στα οποία επιθυμούν να κατευθυνθεί η κάμερα.


Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος επτά δύτες, που καταδύονται ανά ζεύγη και φροντίζουν για την προστασία της ειδικής ρομποτικής κάμερας ή κάνουν οι ίδιοι λήψεις στα σημεία στα οποία η τηλεκατευθυνόμενη κάμερα δεν μπορεί να εισέλθει.


Τα πρώτα ευρήματα που ανασύρθηκαν ήταν σωσίβια που εντοπίστηκαν μέσα σε λέμβους, αλλά και ένα αντρικό πορτοφόλι.


Εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, η αυτοψία θα συνεχιστεί και αύριο, καθώς στόχος του ανακριτή είναι να μελετήσει όλα τα εξωτερικά και εσωτερικά μέρη του πλοίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ