55

Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και η πορεία εφαρμογής του προγράμματος ανασυγκρότησης, στο οποίο θα ενταχθεί και η Γιουγκοσλαβία, θα απασχολήσουν την Τετάρτη τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Κατά τη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης για επενδυτικές πρωτοβουλίες στη Γιουγκοσλαβία, στα πλαίσια του Οργανισμού Ανασυγκρότησης.


Θα αναζητηθούν, επίσης, οι τρόποι καλύτερου και πιο αποτελεσματικού συντονισμού των προσπαθειών αυτών, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του ρόλου της συμπρωτεύουσας στην περιοχή.


Σημειώνεται ότι στις 13 Νοεμβρίου θα συνέλθει για πρώτη φορά, μετά την πολιτική αλλαγή στη Γιουγκοσλαβία, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.


Η συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ύστερα μάλιστα από την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επεκταθεί γεωγραφικά ο Οργανισμός, ώστε να συμπεριλάβει όλες τις περιοχές της Γιουγκοσλαβίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ