
Μας αποκαλούν παπαδαριό – Την Τετάρτη η απαντητική επιστολή Ευθυμίου
Στόχο λυσσωδών επιθέσεων χαρακτήρισε την Εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο κήρυγμά του κατά τη χειροτονία ιερέα στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού την Τετάρτη.
71
Στόχο λυσσωδών επιθέσεων χαρακτήρισε την Εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο κήρυγμά του κατά τη χειροτονία ιερέα στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού την Τετάρτη.
Χωρίς να κατονομάσει πρόσωπα ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για δημοκράτες και διαφωτιστές που πήραν από το διαφωτισμό μόνο τα αντιθρησκευτικά στοιχεία. Ο κ. Χριστόδουλος ανέφερε ακόμα: Λένε πως οι παπάδες είναι το παπαδαριό. Αυτή την υποτιμητική φράση χρησιμοποιούν όσοι από το δυτικό διαφωτισμό πήραν μόνο την αντιθρησκευτική τοποθέτηση.
Επέμεινε στο γεγονός πως η Εκκλησία δέχεται δηλητηριώδεις επιθέσεις και υποστήριξε ότι όσο η Εκκλησία και οι ιερείς πολεμούνται, τόσο περισσότερο μπαίνουν στις καρδιές των ανθρώπων και λάμπει η αξία τους σε μια κοινωνία παρακμιακή.
Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας ότι τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας είναι αρμοδιότητας του υπουργού Παιδείας.
Ο κ. Ρέππας ανέφερε επίσης ότι η απαντητική επιστολή του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου προς τον Αρχιεπίσκοπο πρόκειται να σταλεί σήμερα, Τετάρτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανακωχή: «Φιλάω το χέρι του Αχιλλέα, φονιά του γιου μου»
- Στον κόσμο του «6-7»: Τι σημαίνει το meme που λατρεύει η Gen Alpha και δεν καταλαβαίνουν οι γονείς
- ΠΑΣΟΚ: Ανέξοδες μαγκιές του Γεωργιάδη, να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις περί ρουσφετιών
- Τα συλλυπητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς
- «Όσο η δικογραφία για τις υποκλοπές κάνει βόλτες, παραγράφονται αξιόποινες πράξεις», προειδοποιεί ο Χρ. Κακλαμάνης
- Έπεσαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη από τους ισχυρούς ανέμους – Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο παιδιά, καταπλακώθηκε ΙΧ


