61

Ενας υπερατλαντικός γίγαντας τηλεπικοινωνιών πρόκειται να δημιουργηθεί μετά την απόφαση των διοικήσεων της British Telecom και της αμερικανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών AT&T να χρησιμοποιήσουν από κοινού το τεχνολογικό τους δίκτυο και να συγχωνευτούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, o πρόεδρος της αμερικανικής επιχείρησης, Μάικλ Αρμστρονγκ, και ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού κολοσσού, Πίτερ Μπόνφιλντ, έχουν συναντηθεί αρκετές φορές τον τελευταίο μήνα προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας των επιχειρήσεών τους σε υπερατλαντικό επίπεδο.


Εικάζεται ότι στόχος των δύο εταιρειών είναι να ελέγχουν την παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιών έως το 2003. Παρ όλα αυτά, οι δύο εταιρείες δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα εάν όντως ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε τέτοιου επιπέδου συνεργασία.


Η British Telecom και η ΑΤ&Τ ήδη συνεργάζονται. Εχουν δημιουργήσει την κοινοπραξία Concert, που προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε αρκετές επιχειρήσεις στον κόσμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ