29

Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας αναμένεται αύριο, Σάββατο, ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την εξασφάλιση διεθνούς υποστήριξης εν όψει της επικείμενης ανακήρυξης παλαιστινιακού κράτους, στις 13 Σεπτεμβρίου.

Στην Αγκυρα, ο Αραφάτ πρόκειται να συναντήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αχμέντ Νεσντέτ Σεζέρ, τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπουλέντ Ετζεβίτ, και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ.


Ο Αραφάτ εξασφάλισε, την Πέμπτη, την επίσημη υποστήριξη του προέδρου της Νότιας Αφρικής, Τάμπο Μπέκι, για το ανεξάρτητο κράτος που ο Παλαιστίνιος ηγέτης έχει αποφασίσει να κηρύξει ακόμη και αν δεν υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ έως το Σεπτέμβριο.


Στην Τουρκία, πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα καταφέρει να πετύχει. Πρόκειται για μια χώρα που παραδοσιακά υποστήριζε τις παλαιστινιακές θέσεις, αλλά ταυτόχρονα έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με το Ισραήλ, ιδιαίτερα στο στρατιωτικό τομέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters