
Φαντάσματα του παρελθόντος επιστρέφουν στο προσκήνιο της γαλλικής πολιτικής σκηνής
Συνεχίζεται αδιάκοπα η ροή των σκανδάλων που προκύπτουν από τη 18χρονη θητεία του Ζακ Σιράκ στη δημαρχία του Παρισιού. Την ίδια στιγμή, η γαλλική εφημερίδα Le Monde έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για το ρόλο του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ρολάν Ντιμά σε έτερο σκάνδαλο σχετικά με την πώληση έξι γαλλικών φρεγατών στην Ταϊβάν το 1991.
72
Συνεχίζεται αδιάκοπα η ροή των σκανδάλων που προκύπτουν από τη 18χρονη θητεία του Ζακ Σιράκ στη δημαρχία του Παρισιού. Την ίδια στιγμή, η γαλλική εφημερίδα Le Monde έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για το ρόλο του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ρολάν Ντιμά σε έτερο σκάνδαλο σχετικά με την πώληση έξι γαλλικών φρεγατών στην Ταϊβάν το 1991.
Με πρόσφατο δημοσίευμά της, η γαλλική εφημερίδα Le Canard Enchaine αποκάλυψε ότι ο Σιράκ γνώριζε πως η εταιρεία που είχε αναλάβει την εκτύπωση όλων των εντύπων της δημαρχίας ήταν μία επιχείρηση-μαϊμού, η οποία συνεργαζόταν με άλλες εταιρείες αυτού του είδους.
Το παράνομο αυτό πλέγμα είχε αποτέλεσμα η εκτύπωση ακόμα και του πιο μικρού εντύπου να κοστίζει στους Παριζιάνους δύο και τρεις φορές από τη μέση τιμή της αγοράς.
Νέα στοιχεία και για το σκάνδαλο των φρεγατών
Εν τω μεταξύ, η Le Monde δημοσίευσε την Τετάρτη κυβερνητικά έγγραφα που φαίνεται ότι ανατρέπουν τον ισχυρισμό του Ρ.Ντιμά ότι δεν άλλαξε ποτέ γνώμη για την πώληση των έξι πλοίων στην Ταϊβάν.
Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εισηγήθηκε στον τότε πρόεδρο της χώρας, Φρανσουά Μιτεράν, να δώσει το πράσινο φως στην πώληση, παρότι αρχικά είχε ταχθεί εναντίον της όλης συναλλαγής φοβούμενος την κινεζική αντίδραση.
Η αλλαγή της στάσης του Ντιμά φαίνεται τελικά πως όντως οφείλεται στην επιρροή που άσκησε πάνω του η τότε ερωμένη του, Κριστίν Ντεβιέ-Ζονκούρ, η οποία κατηγορείται ότι έλαβε 160 εκατ. φράγκα (8,2 δισ. δρχ.) για τις υπηρεσίες της.
Μέρος του τεράστιου αυτού ποσού που εισέπραξε η Ντεβιέ-Ζονκούρ -η οποία έχει αυτοχαρακτηριστεί η πόρνη της Δημοκρατίας- κατέβαλε η τότε κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Elf.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός



