
Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Μπαράκ με αποτέλεσμα θρίλερ 50 – 50
Η πολιτική επιβίωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ πήρε παράταση το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς η κυβέρνησή του επέζησε τελικά της πρότασης μομφής που είχε κατατεθεί στην Κνεσέτ από το συντηρητικό κόμμα Λικούντ.
67
Η πολιτική επιβίωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ πήρε παράταση το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς η κυβέρνησή του επέζησε τελικά της πρότασης μομφής που είχε κατατεθεί στην Κνεσέτ από το συντηρητικό κόμμα Λικούντ.
Το αποτέλεσμα θρίλερ 50 – 50 και οι οχτώ αποχές από την ψηφοφορία δίνουν μια ανάσα ανακούφισης στον Μπαράκ, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας ένιωσε την εκθρόνισή του πιο κοντά από ποτέ, όταν εξελέγη πρόεδρος του Ισραήλ ο υποψήφιος του συντηρητικού Λικούντ, Μοσέ Κατσάβ.
Ο ίδιος ο Μπαράκ είχε εμφανιστεί βέβαιος για τη νίκη του και απηύθυνε έκκληση στην Κνεσέτ να στηρίξει την κυβέρνησή του, προκειμένου να προαχθεί η ειρηνευτική διαδικασία και να εξασφαλιστεί ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά του Ισραήλ.
Ο αντίπαλός του, ηγέτης του Λικούντ, Αριέλ Σαρόν, είχε υποστηρίξει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέτυχε, επειδή επέστρεψε από το Καμπ Ντέιβιντ χωρίς συμφωνία και έχοντας διακυβεύσει το μέλλον της χώρας.
Η Κνεσέτ διακόπτει τις εργασίες της για τη θερινή περίοδο στις 6 Αυγούστου και θα τις επαναλάβει στις 29 Οκτωβρίου μετά την εβραϊκή πρωτοχρονιά. Ο Μπαράκ αναμένεται να αξιοποιήσει αυτό το διάστημα για να προχωρήσει την ειρηνευτική διαδικασία. Παράλληλα θα προσπαθήσει να ενδυναμώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό του, ο οποίος βάλλεται ακόμη και από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών Νταβίντ Λεβί. Ο Λεβί απείλησε ότι θα παραιτηθεί εάν ο πρωθυπουργός δεν σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το δεξιό Λικούντ. Ωστόσο, η τελική απόφασή του αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός



