
Δριμεία ιταλική επίθεση εναντίον Ελλάδας και Τουρκίας για τους λαθρομετανάστες
Την άμεση αντίδραση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστου Παπουτσή, προκάλεσαν τη Δευτέρα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο οποίος κατήγγειλε την Ελλάδα και την Τουρκία για παροχή διευκολύνσεων σε λαθρομετανάστες.
48
Την άμεση αντίδραση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστου Παπουτσή, προκάλεσαν τη Δευτέρα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο οποίος κατήγγειλε την Ελλάδα και την Τουρκία για παροχή διευκολύνσεων σε λαθρομετανάστες.
Νωρίτερα, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Εντζο Μπιάνκο, -με αφορμή την άφιξη στις ιταλικές ακτές σκάφους υπό τουρκική σημαία, το οποίο μετέφερε 418 λαθρομετανάστες και φέρεται να είχε ανεφοδιαστεί προηγουμένως στην Ελλάδα- καταφέρθηκε επίσης εναντίον Αθήνας και Αγκυρας, κατηγορώντας τις ότι δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.
Χαρακτηρίζοντας ανακριβή τα εν λόγω δημοσιεύματα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, τόνισε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τη Συνθήκη Σένγκεν και ότι προστατεύει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν αφορά μόνο στις διωκτικές αρχές, αλλά είναι ένα πολιτικό ζήτημα που σχετίζεται επίσης με την ΕΕ και τις διμερείς σχέσεις της με τις άλλες χώρες της Μεσογείου.
Για το λόγο αυτό απαιτείται ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλες τις χώρες έτσι ώστε να αναλάβουν και εκείνες τις δικές τους ευθύνες και ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο κατέληξε ο Ελληνας υπουργός.
Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός, χρησιμοποιώντας ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα, είχε χαρακτηρίσει άκρως ενοχλητικό το συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζοντας ότι, εάν επιβεβαιωθεί ότι το σκάφος ακολούθησε το φημολογούμενο δρομολόγιο, θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζουν: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο
- Για ποιο λόγο συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
- Ανταρσία στους MAGA: Το Ιράν, ο νεκρός Τσάρλι, ο «Τρελός βασιλιάς» Τραμπ και οι προδομένοι influencers
- Ίσως ο Τραμπ δεν είχα καταλάβει τι κρυβόταν πίσω από τον «εύκολο» πόλεμο που υποσχέθηκε ο Νετανιάχου στο Ιράν
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα



