
Νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών στο Ντόβερ
Φορτηγό με 28 λαθρομετανάστες εντόπισε και ακινητοποίησε η βρετανική αστυνομία την Κυριακή ύστερα από καταδίωξη μιας ώρας λίγο έξω από το λιμάνι του Ντόβερ.
25
Φορτηγό με 28 λαθρομετανάστες εντόπισε και ακινητοποίησε η βρετανική αστυνομία την Κυριακή ύστερα από καταδίωξη μιας ώρας λίγο έξω από το λιμάνι του Ντόβερ.
Η καταδίωξη, στην οποία έλαβαν μέρος οκτώ οχήματα της αστυνομίας, άρχισε όταν ο οδηγός της νταλίκας, που είχε μόλις αποβιβαστεί στο λιμάνι του Ντόβερ, αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικώς να του κλείσουν το δρόμο και τον ανάγκασαν να σταματήσει σε ένα χαντάκι. Στην καρότσα του φορτηγού βρέθηκαν 28 άνδρες ασιατικής καταγωγής. Ο οδηγός συνελήφθη και κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο συνολικού ύψους 98.000 ευρώ (περίπου 35 εκατ. δρχ.).
Τον περασμένο μήνα 58 Κινέζοι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε ένα φορτηγό που είχε επίσης φτάσει στο Ντόβερ με πλοίο.
Συνελήφθη Τούρκος λαθρέμπορος στην Αλεξανδρούπολη
Τούρκος λαθρέμπορος συνελήφθη στο 22ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής από συνοριοφύλακες, διότι μετέφερε σε ειδική κρύπτη της νταλίκας που οδηγούσε δέκα Ιρανούς λαθρομετανάστες. Πρόκειται για τον 37χρονο Μεχμέτ Σεβίκ, ο οποίος είχε κατασκευάσει ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από το σασί, για να μεταφέρει λαθρομετανάστες.
Για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών θα έπαιρνε αμοιβή 20.000 δολάρια και 680 μάρκα. Η νταλίκα κατασχέθηκε, ενώ ο Τούρκος οδηγός και οι λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός



