
Φωτιά και εκρήξεις στη Βάλια Κάλντα, απειλείται ο εθνικός δρυμός
Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης στον εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα στα ορεινά των Γρεβενών. Οι φλόγες παραμένουν ανεξέλεγκτες λόγω των ισχυρών ανέμων και η επιχείρηση κατάσβεσης από το έδαφος είναι ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας συνεχών εκρήξεων παλαιών βλημάτων. Πρόκειται για τη δεύτερη πυρκαγιά που ξεσπά στην περιοχή τις τελευταίες δέκα ημέρες.
67
Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης στον εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα στα ορεινά των Γρεβενών. Οι φλόγες παραμένουν ανεξέλεγκτες λόγω των ισχυρών ανέμων και η επιχείρηση κατάσβεσης από το έδαφος είναι ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας συνεχών εκρήξεων παλαιών βλημάτων. Πρόκειται για τη δεύτερη πυρκαγιά που ξεσπά στην περιοχή τις τελευταίες δέκα ημέρες.
Ολη η δύναμη της Πυροσβεστικής του νομού επιχειρεί να περιορίσει το μέτωπο της πυρκαγιάς, το έργο της όμως καθίστατο ιδαίτερα δύσκολο λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και πέντε ελικόπτερα με συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ το απόγευμα το έργο τους συμπλήρωσαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.
Το έργο της πυρόσβεσης καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς σημειώνονται εκρήξεις πυρομαχικών σε πολεμικές αποθήκες που βρίσκονται σε άγνωστο σημείο.
Στο μεταξύ, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη το απόγευμα στην περιοχή Μπαϊτάνι της κοινότητας Περιβιλίου Γρεβενών. Μέχρι αργά το βράδυ είχαν παραμείνει στην περιοχή 60 πυροσβέστες, με 9 οχήματα, ωστόσο δεν υπάρχουν εθελοντές και δυνάμεις του στρατού και λόγω του σκότους έχουν αποσυρθεί και οι εναέριες δυνάμεις (πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη). Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.
Απάντηση Ρέππα στη WWF
Η κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών και έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα δήλωσε ο κυβερνητικός εκρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με αναφορές της WWF, η οποία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έκανε αρκετά για την πρόληψη των πυρκαγιών.
Ο Ρέππας ανέφερε, επίσης, ότι τα αποτελέσματα από τις πρόσφατες πυρκαγιές δεν είναι καθόλου ευχάριστα και προσέθεσε ότι από την πλευρά μας κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Τουμπέλις»
- Μέση Ανατολή: 25 δισ. δολάρια έχει κοστίσει ο πόλεμος στις εταιρείες – Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται
- Έχω παιδιά: Πώς να γίνεις cool;
- Ρόδος: Μαρτυρία σοκ για το τροχαίο δυστύχημα – «Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς»
- Κεφαλονιά: Σε βαρύ κλίμα το 40ήμερο μνημόσυνο για τη 19χρονη Μυρτώ – Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της
- Γαλλία: Δέκα νέα φερόμενα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν εμφανίστηκαν σε έρευνα
