59

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 εβδομάδων υποχώρησε χθες, Τετάρτη, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στο Λονδίνο μετά την ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (ΑΡΙ) για αύξηση των αποθεμάτων του μαύρου χρυσού στις ΗΠΑ κατά 500.000 βαρέλια.

Στα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου, η τιμή του μπρεντ άγγιξε αρχικά τα 26,86 δολάρια το βαρέλι, για να κλείσει στα 28,75 δολάρια. Η τιμή του μαύρου χρυσού παρουσίασε διακυμάνσεις και στην αγορά της Νέας Υόρκης ώσπου διαμορφώθηκε τελικά στα 28,28 δολάρια ανά βαρέλι.


Αναλυτές εκτιμούν ότι στην αγορά των καυσίμων θα επικρατήσουν πτωτικές τάσεις, καθώς ο ΟΠΕΚ αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ