25

Τη διενέργεια ελέγχων σχετικά με την εφαρμογή των ενδεικτικών τιμών στη βενζίνη σούπερ και αμόλυβδη ζήτησε την Τετάρτη η υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, με εγκύκλιο που απέστειλε στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας.

Στην εγκύκλιο, που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, επισημαίνεται ότι οι τιμές διυλιστηρίου της βενζίνης σούπερ και αμόλυβδης έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, γεγονός που θα έπρεπε να οδηγήσει σε μείωση της λιανικής τιμής κατά 15,6 δρχ. το λίτρο για τη σούπερ και 15,9 δραχμές το λίτρο για την αμόλυβδη.


Το υπουργείο Ανάπτυξης, επικαλούμενο τα στοιχεία των διευθύνσεων και τμημάτων εμπορίου των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, τονίζει ότι η πρόσφατη μείωση των τιμών των καυσίμων δεν πέρασε στο σύνολό της στην κατανάλωση, φαινόμενο που οξύνεται στις επαρχιακές κυρίως περιοχές όπου δεν επικρατούν συνθήκες ανταγωνισμού.


Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης θα ισχύσουν οι νέες τιμές καυσίμων, τις οποίες ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, λόγω μεταβολής των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Συγκεκριμένα οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:


* μείωση 3,40 δρχ. το λίτρο για τη βενζίνη σούπερ


* μείωση 3,50 δρχ. το λίτρο για τη βενζίνη αμόλυβδη


* αύξηση 2,60 δρχ.το λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης


* αύξηση 5,40 δρχ. το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ