25

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία της ΓΣΕΕ, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της για το πακέτο προτάσεων που παρουσίασε η κυβέρνηση και αφορά στο θέμα της απασχόλησης.

Σχετικά με τις νέες εργασιακές ρυθμίσεις, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ανέφερε ότι η καθιέρωση του 35ώρου αποτελεί αναγκαστική προϋπόθεση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στον κοινωνικό διάλογο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Οι νέες ρυθμίσεις έχουν προκαλέσει την αντίδραση όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένης της ΠΑΣΚΕ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.


Το πακέτο προτάσεων του υπουργού Εργασίας, Τάσου Γιαννίτση, το οποίο ενέκρινε και ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, προβλέπει αλλαγές στο καθεστώς των υπερωριών, των ομαδικών απολύσεων, των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και στο ωράριο εργασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ