29

Συνάντηση με τη χήρα του ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας στην Ελλάδα Στίβεν Σόντερς, που δολοφονήθηκε στις 8 Ιουνίου από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, είχε σήμερα, Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

Η κ. Σόντερς -συνοδευόμενη από το Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Μάντεν, και τις δύο κόρες της, Νίκολα και Κάθριν- πέρασε την είσοδο του προεδρικού μεγάρου στις 12:30 το μεσημέρι και μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα, έγινε δεκτή από τον κ. Στεφανόπουλο. Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε φρικτό το έγκλημα και εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια εκ μέρους του ιδίου και του συνόλου του ελληνικού λαού.


Η χήρα του Βρετανού ακολούθου δήλωσε ότι θα παραμείνει στην Αθήνα, προκειμένου να σκεφτεί τι θα κάνει στο μέλλον, αλλά και να βοηθήσει όσο μπορεί τις έρευνες για την αποκάλυψη των δολοφόνων. Σκότωσαν ένα Βρετανό αξιωματικό και έναν οικογενειάρχη δήλωσε η κ. Σόντερς και αναρωτήθηκε ποιος θα ήταν ο επόμενος στη λίστα της οργάνωσης.


Κατόπιν, ζήτησε για ακόμη μία φορά τη βοήθεια όλων όσοι μπορεί να γνωρίζουν ή να έχουν αντιληφθεί κάτι που να βοηθήσει στη συμπλήρωση του παζλ. Οι άνθρωποι που σκότωσαν το σύζυγό μου είναι ελεύθεροι, ενώ εκείνος είναι νεκρός ανέφερε. Ο κ. Μάντεν εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση της ελληνικής κοινωνίας που καταδίκασε τη δολοφονία, και ζήτησε να παρασχεθεί κάθε βοήθεια ικανή για τη διαλεύκανση του μυστηρίου.


Την ερχόμενη Τρίτη η κ. Σόντερς και ο κ. Μάντεν θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ