
Σχόλια του Κ.Στεφανόπουλου για τις ταυτότητες κατά την επιστροφή του από τη Ρωσία
Εκτεταμένες δηλώσεις για το επίμαχο θέμα των ταυτοτήτων έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος κατά την επιστροφή του από τη Ρωσία στην Αθήνα. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχολίασε την άρνηση της Εκκλησίας να καλέσει τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη σε εκδηλώσεις της, λέγοντας ότι η Εκκλησία δεν αποκλείει κανέναν και είναι προορισμός της να έχει ανοιχτές τις πόρτες της σε όλους.
67
Εκτεταμένες δηλώσεις για το επίμαχο θέμα των ταυτοτήτων έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος κατά την επιστροφή του από τη Ρωσία στην Αθήνα. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχολίασε την άρνηση της Εκκλησίας να καλέσει τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη σε εκδηλώσεις της, λέγοντας ότι η Εκκλησία δεν αποκλείει κανέναν και είναι προορισμός της να έχει ανοιχτές τις πόρτες της σε όλους.
Αναφερόμενος στις θέσεις της Εκκλησίας, επισήμανε ότι, αν αντιλήφθηκε ορθώς τη θέση του κ. Χριστόδουλου, η Εκκλησία δεν θεωρεί σοβαρό το ζήτημα των ταυτοτήτων, αλλά φοβάται μήπως εξ αυτού προκύψουν άλλα θέματα στο μέλλον, ενώ τάχθηκε υπέρ του διαλόγου.
Σύμφωνα με το ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε αρνητική απάντηση, όταν ρωτήθηκε εάν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για το διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας, ενώ το ΑΠΕ μεταδίδει ότι απάντησε πως δεν έχει άποψη για το θέμα.
Σχολιάζοντας εκ νέου τις φήμες για την υγεία του, ο Κ.Στεφανόπουλος δήλωσε: Οταν εσείς παύσετε να ασχολείστε με αυτό, θα παύσουν και αυτοί, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιους απευθύνεται.
Ερωτώμενος εξάλλου για την υψηλή δημοτικότητά του, επισήμανε ότι τον κολακεύει και του προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση. Ισως η δημοτικότητα του προέδρου να εξηγείται και από το γεγονός πως είναι ανεύθυνος άρχων προσέθεσε.
Αποτίμηση των επαφών του στη Ρωσία
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε τη δέσμευση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να προωθήσει το θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.
Σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή απόψεων με τον Πούτιν και τη ρωσική ηγεσία, ο Κ.Στεφανόπουλος δήλωσε ότι οι απόψεις Ελλάδας και Ρωσίας συμπίπτουν σε πολλά σημεία. Τέλος, τόνισε την τεράστια δυναμική που έχουν οι ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις και ανέφερε ότι προσκάλεσε τον Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση της ασυλίας του ζητά ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΘ’)
- Pet Shop Boys: Volume – 600 σελίδες με όσα δεν ήξερες για το θρυλικό συγκρότημα
- Μιλγουόκι Μπακς – Μέμφις Γκρίζλις 131-115: Επιτέλους νίκη για τα «Ελάφια» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 15χρονης για επίθεση σε τρεις ανήλικες στον Εύοσμο
- Το «ντόμινο» που μπορεί να φέρει στη Euroleague ο ΛεΝτέι – Οι περιπτώσεις των Πίτερς, Μπλόσομγκεϊμ και Χορντ

