
Θα συμμετάσχει τελικά ο Ντενκτάς στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι θα μεταβεί τελικά στη Γενεύη, προκειμένου να συμμετάσχει στον τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, που ξεκινούν στις 5 Ιουλίου.
37
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι θα μεταβεί τελικά στη Γενεύη, προκειμένου να συμμετάσχει στον τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, που ξεκινούν στις 5 Ιουλίου.
Ηταν μία δύσκολη απόφαση για εμάς τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Νωρίτερα ο εκπρόσωπός του, Ουγούρ Καράζογλου, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει σήμερα το πρωί το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu για συμμετοχή του Ντενκτάς στις συνομιλίες, είχε ισχυριστεί ότι δεν ήταν σίγουρο εάν ο κατοχικός ηγέτης θα μετέβαινε στη Γενεύη.
Ο Ντενκτάς είχε αρνηθεί την περασμένη εβδομάδα να δεσμευτεί στον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο, για τη συμμετοχή του στις συνομιλίες.
Αντίποινα του ψευδοκράτους για την UNFICYP
Μέτρα εναντίον της UNFICYP, της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, αποφάσισε χθες το ψευδοκράτος ως αντίποινα για την αφαίρεση της προσθήκης (addendum) στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, με το οποίο ανανεώθηκε η θητεία της δύναμης.
Στην επίμαχη προσθήκη του ψηφίσματος γινόταν λόγος για ξεχωριστές συνομιλίες με το ψευδοκράτος σε θέματα που αφορούν στην παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης στη νήσο, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης.
Οπως γράφει σήμερα ο τουρκοκυπριακός Τύπος, η κατοχική κυβέρνηση χαρακτήρισε το ψήφισμα απαράδεκτο, ενώ σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους, Ντερβίς Ερογλου, η εξαγγελία των αποφάσεων θα γίνει το αργότερο σε 48 ώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 15χρονης για επίθεση σε τρεις ανήλικες στον Εύοσμο
- Το «ντόμινο» που μπορεί να φέρει στη Euroleague ο ΛεΝτέι – Οι περιπτώσεις των Πίτερς, Μπλόσομγκεϊμ και Χορντ
- Λέκκας για σεισμό στα Ιωάννινα: «Οι δονήσεις θα συνεχιστούν αλλά δεν ανησυχούμε»
- Η Μέριλ Στριπ δεν εμπνεύστηκε από την Άννα Γουίντουρ για τον ρόλο της Μιράντα Πρίστλεϊ αλλά από 2 άνδρες
- Πάσχα στην πόλη; 3+1 σημεία για να στηθεί η απόλυτη ηλιόλουστη γιορτή!
- «Ροντέο» το Μονακό – Ντιζόν: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παικτών – Αιμορραγούσε ο Λοσέρ (vid)
