
Aνάγκη στενότερων επαφών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο
Τη σημασία για στενότερες επαφές μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο επισημαίνουν οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας, Γιαννάκης Κασουλίδης και Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και οι απεσταλμένοι της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κυπριακό, Ντέιβιντ Χάνεϊ και Αλφρεντ Μόουζες.
67
Τη σημασία για στενότερες επαφές μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο επισημαίνουν οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας, Γιαννάκης Κασουλίδης και Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και οι απεσταλμένοι της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κυπριακό, Ντέιβιντ Χάνεϊ και Αλφρεντ Μόουζες.
Σε μηνύματα -στο πλαίσιο συζήτησης για το Κυπριακό και τις προοπτικές λύσης, που διοργανώνει το ΡΙΚ στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας- οι Κασουλίδης, Παπανδρέου, Χάνεϊ και Μόουζες επισημαίνουν επίσης ότι ήλθε η ώρα για επίλυση του Κυπριακού, εν όψει της ένταξης της Κύπρου στην Ευρώπη.
Στο μήνυμά του, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στα θέματα ασφάλειας και πολιτικής ισότητας καθώς και στην ανάγκη ενός ενιαίου κυπριακού κράτους.
Από την πλευρά του, ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι το τείχος που χωρίζει τους Κυπρίους πρέπει να πέσει, ενώ επισήμανε τον καταλυτικό -όπως τον χαρακτήρισε- ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η διπλωματία των πολιτών.
Εξάλλου, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου ανέφερε την Τετάρτη ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα προσέλθει στον τέταρτο γύρο των συνομιλιών, μόνο εάν ο τρίτος γύρος που αρχίζει στη Γενεύη δικαιολογεί κάτι τέτοιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Απάντηση Ανδρουλάκη με βίντεο σε λίγη ώρα στο προκλητικό μήνυμα Μητσοτάκη για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης
- Ο Ισπανός σχεδιαστής Μιγκέλ Αντρόβερ δεν κάνει απλά μόδα, ασκεί επιρροή
- Ευρείας κλίμακας άσκηση δασοπροστασίας σε Παπάγο και Χολαργό
- Γραμμή Μεταξά: Η σθεναρή αντίσταση στο θηρίο του Βερολίνου
- Η νέα «αιχμηρή» ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο (pic)
- Πασχαλινό τραπέζι στα ΑΒ: Πώς η «οικοδέσποινα της διπλανής πόρτας» οργάνωσε το πιο εντυπωσιακό τραπέζι στην αυλή της!

