
Σκληρή αντιπαράθεση στη Bουλή για τους Ολυμπιακούς Aγώνες
Σκληρή ήταν την Τετάρτη η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, στην προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
67
Σκληρή ήταν την Τετάρτη η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, στην προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Κ.Καραμανλής δεν παρουσίασε προτάσεις για συγκεκριμένα θέματα, όπως η ασφάλεια, η φιλοξενία, η χρηματοδότηση και οι μεταφορές, ενώ και η πρόταση για τη συγκρότηση εθνικού ολυμπιακού συμβουλίου υπό τον Κ.Στεφανόπουλο δεν συναντά την επιδοκιμασία του τελευταίου, όπως τουλάχιστον υπαινίχθηκε ο Κ.Σημίτης.
Σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς περί αδιαφάνειας, καταχνιάς, λεηλασίας του δημοσίου χρήματος, ο Κ.Σημίτης προκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα και διαδικασίες, καθώς δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφράζει τούτα τα υπονοούμενα χωρίς να τα τεκμηριώνει.
Τις σκέψεις του τις αντλεί από διάφορους λασπολόγους και υπάρχουν πολλοί, όπως ακούσαμε στη συζήτηση, στη ΝΔ τόνισε ο ίδιος.
Ο πρωθυπουργός δεν είπε λέξη για την ταμπακέρα απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν αισθάνεστε την ανάγκη, αν όχι να απολογηθείτε, να εξηγήσετε γιατί άλλαξαν τρεις πρόεδροι στον Αθήνα 2004, γιατί τα ίδια κυβερνητικά στελέχη μέμφονται τους κυβερνητικούς χειρισμούς; προσέθεσε απευθυνόμενος στον Κ.Σημίτη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε ότι, κατά την ομιλία του, είχε διακρίνει λεηλάτηση του δημοσίου χρήματος από τις μέχρι τούδε διαδικασίες, αλλά σαφώς φοβάται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί εάν, λόγω καθυστέρησης των Ολυμπιακών έργων, υπάρξουν απευθείας αναθέσεις. Αναφερόμενος στους λασπολόγους, τόνισε ότι αυτοί υπήρξαν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές, έφαγαν τα λυσσακά τους να σας ενισχύσουν προεκλογικά.
Επίσης, ο Κ.Καραμανλής υπενθύμισε ότι για τον οργανισμό Αθήνα 2004, το κόμμα του είχε προτείνει τρεις προσωπικότητες τις οποίες η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε, κάτι το οποίο, εάν δεν υποκρύπτει σκοπιμότητες, τουλάχιστον καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει πρόθεση συναίνεσης εκ μέρους της κυβέρνησης.
Ανταπαντώντας, ο πρωθυπουργός συνέστησε στον πρόεδρο της ΝΔ να είναι πιο ανοιχτός στη συναίνεση και να μην εκμεταλλεύται την κάθε δυσκολία για κομματικούς λόγους.
Εξάλλου, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κάνοντας αναφορά στη διαμάχη συμφερόντων που συνδέονται με τους Αγώνες, ζήτησε να θεσμοθετηθεί η κατάθεση πορισμάτων των οικονομικών ελέγχων της ελεγκτικής επιτροπής της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι οι αναθέσεις έργων θα γίνουν με τη διαδικασία των ανοιχτών διαγωνισμών, καλώντας τον να καταθέσει σύντομα το γενικό προϋπολογισμό και τα χρονοδιαγράμματα της διοργάνωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δουδωνής κατά Μητσοτάκη: Εισηγείται μεγαλύτερο ανταγωνισμό του ρουσφετιού – Αγαπημένο του χόμπι η συνταγματική φακιρική
- Βεζένκοφ: «Η κατάκτηση της Euroleague είναι ο μεγάλος μας στόχος»
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης είναι το «βαθύ κράτος» του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα
- Πέθανε σε ηλικία 48 ετών ο γιος της Θεανώς Φωτίου, Βασίλης Ρίζος
- Η Τζίτζι Χαντίντ τοποθετείται για όσα αναφέρονται για αυτήν στα αρχεία Έπσταϊν
- Τσουκαλάς: Το μόνο ασυμβίβαστο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι αυτό μεταξύ Μητσοτάκη και δημοσίου συμφέροντος
