55

Ανασύρθηκαν νεκροί οι δύο κυβερνήτες του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου F-4 Phantom, που συνετρίβη σήμερα το πρωί, στις 10:50, σε κατοικημένη περιοχή Αντίκυρα Βοιωτίας. Το αεροσκάφος που αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας συμμετείχε σε κοινή άσκηση στρατού και αεροπορίας.

Κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους ήταν ο υποσμηναγός Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης του Θεοφάνους, 31 ετών, και συγκυβερνήτης ο υποσμηναγός Πολύκαρπος Μουχτούρης του Χρήστου 29 ετών.

Το ατύχημα συνέβει περίπου 200 μέτρα από τις ΝΑΤΟϊκες δεξαμενές καυσίμων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αεροσκάφος κατέπεσε πάνω σε σπίτι στην περιοχή και εξερράγη αμέσως. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά που έσβησαν λίγη ώρα αργότερα οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Στο σπίτι βρέθηκαν απανθρακωμένα δύο κορίτσια, η Ηρώ Κόλλια, 19 ετών, και η Ειρήνη Παπαχαραλάμπους, 16 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ