51

Με την επιδρομή της ιαπωνικής αστυνομίας έληξε την Τετάρτη το βράδυ η περιπέτεια των 20 επιβατών λεωφορείου, που για περισσότερες από 15 ώρες κρατούνταν όμηροι ενός 17χρονου νεαρού, ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι μία 60χρονη γυναίκα και τραυμάτισε άλλες δύο.

Επειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις σε ειδικό χώρο στάθμευσης του αυτοκινητόδρομου της Χιροσίμα μεταξύ του εφήβου και των Αρχών της Ιαπωνίας, οι άνδρες της αστυνομίας αποφάσισαν να επέμβουν. Πραγματοποίησαν έφοδο στις 11.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στο λεωφορείο και συνέλαβαν το 17χρονο, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα επειδή είναι ανήλικος.


Η επιδρομή της αστυνομίας στο λεωφορείο και η σύλληψη του εφήβου μεταδόθηκαν ζωντανά από τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα.


Ο νεαρός αντιμετωπίζει τώρα τις κατηγορίες της απαγωγής και κράτησης ομήρων, καθώς και της παράνομης οπλοχρησίας. Βάσει της ισχύουσας ιαπωνικής νομοθεσίας, η κατηγορία της απαγωγής και δολοφονίας ομήρου επισύρει ακόμη και τη θανατική ποινή.

ΑΠΕ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ