Μεγάλο το ενδιαφέρον για την Αστροβιολογία
Πραγματοποιήθηκε, αυτό το μήνα, όπως μετέδωσε το CNN, το πρώτο επιστημονικό συνέδριο Αστροβιολογίας, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε η NASA και στο οποίο συμμετείχαν 600 επιστήμονες. Οι ερευνητές ήταν γεμάτοι ενθουσιασμό, νέες ιδέες και πολλές ερωτήσεις για το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής στο σύμπαν.
65
Πραγματοποιήθηκε, αυτό το μήνα,
όπως μετέδωσε το CNN, το πρώτο επιστημονικό συνέδριο Αστροβιολογίας, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε η NASA και στο οποίο συμμετείχαν 600 επιστήμονες. Οι ερευνητές ήταν γεμάτοι ενθουσιασμό, νέες ιδέες και πολλές ερωτήσεις για το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής στο σύμπαν.
Η NASA αποφάσισε πριν από δύο χρόνια να ξεκινήσει για πρώτη φορά την έρευνα στον τομέα της Αστροβιολογίας, διαθέτοντας ταυτόχρονα 10 εκατομμύρια δολάρια (3,46 δισ. δρχ.) για να μελετηθεί το ερώτημα της προέλευσης και της εξέλιξης της ζωής στο σύμπαν.
Σύμφωνα με τον Μπαρούχ Μπλούμπεργκ, που έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής το 1976 και διευθύνει το Astrobiology Institute της NASA, η Αστροβιολογία είναι ένα πολύ συναρπαστικό πεδίο έρευνας και κάνει τους ερευνητές να αισθάνονται, όπως όταν ο Γαλιλαίος κοίταξε για πρώτη φορά μέσα από ένα τηλεσκόπιο.
Φυσικοί, γεωλόγοι, βιολόγοι, χημικοί και αστρονόμοι, χρησιμοποιούν κάθε είδους τεχνολογία της NASA, από τηλεσκόπια μέχρι διαστημικά σκάφη, προσπαθώντας να εξηγήσουν το μυστήριο που καλύπτει την ύπαρξη και την προέλευση της ζωής στο σύμπαν.
Με την ανακάλυψη ολοένα και νέων πλανητών και με τις γνώσεις που συσσωρεύονται είναι φανερό πως ο τομέας της Αστροβιολογίας βρίσκεται μπροστά σε εντυπωσιακές εξελίξεις. Τα σημαντικά ερωτήματα είναι: Πώς ξεκίνησε και εξελίχθηκε η ζωή; Υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν; Ποιο είναι το μέλλον της ζωής στη Γη;
Το μοντέλο που χρησιμοποιούμε για την ανεύρεση ζωής στον πλανήτη Αρη είναι το ίδιο που χρησιμοποιούμε και για την ανεύρεση ζωής στη Γη εξήγησε ο Μπλούμπεργκ, συμπληρώνοντας: Οταν θα γνωρίζουμε με σιγουριά πώς ξεκίνησε η ζωή στον πλανήτη μας, θα μπορούμε να μάθουμε περισσότερα και για τη ζωή στο σύμπαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Ομόρφυνε τη ζωή μας» – Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Θερινές Προβολές ΕΦΕ: Μια ματιά στη φρίκη του πολέμου μέσα από το animated φιλμ Waltz with Bashir
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
- Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε την κατανομή 5.537 θέσεων του Προγράμματος Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ στους Δήμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442