Αποτελεσματικότερα προγράμματα κατά… του ιδιωτικού απορρήτου των e-mail
Διπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο η αγορά προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις για την παρακολούθηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των υπαλλήλων τους, σύμφωνα με έρευνα της International Data Corp.
28
Διπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο η αγορά προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις για την παρακολούθηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των υπαλλήλων τους, σύμφωνα με έρευνα της International Data Corp.
Ο Αμπνερ Τζερμάνοβ, διευθυντής ερευνών της International Data Corp., ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα International Herald Tribune, την Πέμπτη, ότι η αύξηση της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται να είναι ραγδαία στο μέλλον, καθώς το τελευταίο εξάμηνο έχει παρατηρηθεί σημαντική βελτίωση των προγραμμάτων που κατασκευάζουν οι εταιρείες λογισμικού για το σκοπό αυτό.
Ανάμεσα στα προγράμματα παρακολούθησης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας είναι το SuperScout της SurfControl, το xVmail της xVault, ενώ η Symantec Corp και η GFI Fax & Voice έχουν πρόσφατα παρουσιάσει τα δικά τους προϊόντα.
Τα προγράμματα αυτά είναι ικανά να αποκαλύψουν το πλήρες περιεχόμενο των e-mail, αλλά και να κατασκευάσουν στατιστικούς πίνακες σχετικά με την ποσότητα και το είδος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διακινείται μέσω ενός συγκεκριμένου δικτυακού κόμβου. Χρησιμοποιούνται συνήθως από επιχειρήσεις για τον έλεγχο και τον περιορισμό της χρήσης των υπολογιστών για ιδιωτικούς λόγους από τους υπαλλήλους τους.
Οι εταιρείες δικαιολογούν την προσπάθειά τους επικαλούμενες την ασφάλεια των δεδομένων τους και την προστασία του δικτύου τους από πιθανή υπερφόρτωση, οφειλόμενη σε μεγάλο αριθμό e-mail και συνημμένων σε αυτά εγγράφων.
Η προσπάθειά αυτή εγείρει, ωστόσο, πλήθος ηθικών και νομικών ζητημάτων.
Εως σήμερα, οι εταιρείες αντικρούουν το ηθικό και νομικό θέμα της καταπάτησης του ιδιωτικού απορρήτου, ισχυριζόμενες ότι τα e-mail των υπαλλήλων τους είναι ουσιαστικά παρόμοια με τα τυπωμένα υπομνήματα στα οποία οι υπεύθυνοι της επιχείρησης μπορούν να έχουν πρόσβαση.
Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι νομικοί πιστεύουν ότι η ηλεκτρονική αλληλογραφία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως προσωπικό τηλεφώνημα το οποίο προστατεύεται νομικά από υποκλοπές.
Δεν είναι απίθανο η υπόθεση των προγραμμάτων παρακολούθησης να ακολουθήσει την οδό της Δικαιοσύνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΝΔ που επιτίθεται ανοίκεια στην ευρωπαϊκή εισαγγελία κατηγορεί την αντιπολίτευση για «άρρωστο κλίμα»
- Σκύλος και φαγητό: Ποιες είναι οι αιτίες που «ξεχειλίζει» από ενθουσιασμό. Θα σας εκπλήξουν!
- Θρίλερ σε bulk carrier στον Κόλπο του Άντεν: Drone με πυρομαχικό 50 κιλών εξουδετερώθηκε εν πλω σε επιχείρηση 12 ωρών
- Πρωτομαγιά 1994-2026: Η μέρα που ο Θεός της Ταχύτητας, Άιρτον Σένα, έφυγε για την αιωνιότητα (vids, pics)
- Αίγυπτος: Γερμανός τουρίστας πέθανε από δάγκωμα φιδιού – Μπήκε μέσα στο παντελόνι του
- «Τη φλόγα του αγώνα κρατάμε ζωντανή» – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Η «Evita» του Τζέιμι Λόιντ με τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ ταξιδεύει στο Μπρόντγουεϊ
- Πρωτομαγιά: Η πρώτη κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής από συνδικάτα και φορείς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442