Μαύρα ήταν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, αφού τα επεισόδια που προκάλεσαν θερμόαιμοι οπαδοί επισκίασαν το δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, στον οποίο τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (στις 21.10), αφού επικράτησε του Ηρακλή με 70-59. Δύο λεπτά πριν από το τέλος, το ματς διεκόπη για περίπου μισή ώρα και ξεκίνησε αφού πρώτα εκκενώθηκε η κερκίδα που φιλοξένησε τους οπαδούς του Ηρακλή.
Μαύρα ήταν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, αφού τα επεισόδια που προκάλεσαν θερμόαιμοι οπαδοί επισκίασαν το δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, στον οποίο τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (στις 21.10), αφού επικράτησε του Ηρακλή με 70-59. Δύο λεπτά πριν από το τέλος, το ματς διεκόπη για περίπου μισή ώρα και ξεκίνησε αφού πρώτα εκκενώθηκε η κερκίδα που φιλοξένησε τους οπαδούς του Ηρακλή.
Ηταν ένας ημιτελικός που κατέληξε σε παρωδία, με τους δύο διαιτητές Καρούση και Ζαβλανό να διακόπτουν το παιχνίδι στο 38, ορμώμενοι από την αχαρακτήριστη συμπεριφορά των οπαδών του Ηρακλή. Το νέο κλειστό της Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε με αρκετά σπασμένα καθίσματα.
Το ελληνικό μπάσκετ δυσφημίστηκε ανεπανόρθωτα μπροστά στα μάτια του κομισάριου της FIBA Λιούμπομιρ Κότλεμπα, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να ελέγξει τις εγκαταστάσεις που σε 18 ημέρες θα φιλοξενήσουν το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.
Στο αμιγώς αγωνιστικό μέρος τώρα, ο ημιτελικός ήταν ένα ντέρμπι που ποτέ δεν …έγινε. Ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, οι πράσινοι είχαν το πάνω χέρι τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να μείνουν ζωντανοί. Εχοντας τη συμπαράσταση 3.000 φίλων του που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα, ο Γηραιός παρ ότι βρέθηκε πίσω με 37-27 στο 18 κατάφερε με σερί 6-0 να μειώσει σε 37-33 και να πάει στα αποδυτήρια με τη ρευστή διαφορά των τεσσάρων πόντων.
Ομως, ο Παναθηναϊκός, με όπλο του την άμυνα, έφτασε ξανά τη διαφορά στο +10 (47-37) στο 22 και στη συνέχεια στο +15 (52-37), που ήταν και η μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων. Στη συνέχεια, ο Ηρακλής υποχρέωσε τους πράσινους σε πεντάλεπτο μπλακ άουτ. Ομως, δεν τα κατάφερε αντίστοιχα και στην επίθεση κι έτσι στο 30 είχε μειώσει σε 52-45, ενώ στο 35 ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μπροστά με 58-47.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, φάνηκε ότι ο Ηρακλής δεν είχε δυνάμεις για τη μεγάλη αντεπίθεση, ενώ ο Ντράκαν Σάκοτα, μετά τη διακοπή, προτίμησε να χρησιμοποιήσει τους περισσότερους αναπληρωματικούς του, αφήνοντας στον πάγκο τους τρεις ξένους του, πετώντας ουσιαστικά… λευκή πετσέτα.
Μποντιρόγκα και Ρότζερς ήταν οι καλύτεροι για τους νικητές με 23 και 17 πόντους, αντίστοιχα, ενώ από τον Ηρακλή κορυφαίος ήταν ο Μπάιρον Ντίκινς με 19 πόντους. Καλή παρουσία είχε και ο Νίκος Χατζηβρέτας με 14 πόντους.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
«Τέθηκε στο αρχείο» η έρευνα για την αμοιβή του Τονί Εστανγκέ καθώς αποδείχθηκε πως οι υποψίες οφείλονταν σε «νομικό σφάλμα που διαπράχθηκε καλόπιστα».
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας και θα κυνηγήσει την πρωτιά στη regular season της Euroleague, την ώρα που ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι και την 6η θέση.
Ξεχωριστή βραδιά για τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς κόντρα στη Βιλερμπάν έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της Euroleague με 300 παιχνίδια στον πάγκο της ίδιας ομάδας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ικανοποιημένος με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν, ωστόσο επεσήμανε ότι τα επόμενα κρίσιμα ματς είναι αυτά που θα κρίνουν την πορεία της ομάδας του στη regular season. - Τι είπε μετά το ματς ο Σάσα Βεζένκοφ.