55

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρεί, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα ζητώντας την ικανοποίηση θεμάτων θεσμικού, οικονομικού και συνταξιοδοτικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), οι καθηγητές έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή, με βασικό αίτημα την κατάργηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.


Οι καθηγητές προειδοποιούν παράλληλα ότι, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε αποχή στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.


Συγχρόνως, εκτός της 24ωρης απεργίας την Πέμπτη, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) έχει αποφασίσει νέα 48ωρη κινητοποίηση, την ακριβή ημερομηνία της οποίας δεν έχει προσδιορίσει ακόμα.


Στο μεταξύ, μετά την πορεία διαμαρτυρίας της Δευτέρας, νέo συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, αντιτιθέμενοι στην πρόσληψή τους μέσω του διαγωνισμού που διοργανώνει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ