52

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα συνάντηση εργασίας, στην οποία συμμετείχαν ο συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας Μπόντο Χόμπαχ, καθώς και οι εθνικοί συντονιστές της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, των Σκοπίων, της Ρουμανίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Κ.Αιλιανός υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει την πατρότητα του Συμφώνου Σταθερότητας από κοινού με τη Γερμανία. Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι το υπουργείο Εξωτερικών αισθάνεται υπεύθυνο για την πορεία των πραγμάτων και για την προώθηση των στόχων του Συμφώνου Σταθερότητας, στόχοι οι οποίοι, όπως είπε, είναι συνυφασμένοι με την ειρήνη, τη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.


Ο Κ.Αιλιανός έκανε γνωστό ότι τα αποτελέσματα της συνάντησης θα διανεμηθούν από την Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στις αρχές του Συμφώνου Σταθερότητας.

ΜΠΕ