
Oι Τσετσένοι αντάρτες χτυπούν αδύνατα σημεία των ρωσικών δυνάμεων
Την ώρα που τα ρωσικά στρατεύματα σφυροκοπούν την τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 40.000 πολίτες, οι Τσετσένοι αντάρτες έχουν ανακαλύψει κάποια αδύνατα σημεία των ρωσικών δυνάμεων και αντεπιτίθενται.
34
Την ώρα που τα ρωσικά στρατεύματα σφυροκοπούν την τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 40.000 πολίτες, οι Τσετσένοι αντάρτες έχουν ανακαλύψει κάποια αδύνατα σημεία των ρωσικών δυνάμεων και αντεπιτίθενται.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά του Γκρόζνι από τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, στις οποίες πρωτοστάτησαν οι παραστρατιωτικές δυνάμεις του πρώην δημάρχου της τσετσενικής πρωτεύουσας, Μπισλάν Γκανταμίροφ, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη δομή της πόλης.
Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον, σχολιάζοντας τη Δευτέρα τη ρωσική επιχείρηση στο βόρειο Καύκασο, υποστήριξε ότι μία στρατιωτική νίκη της Μόσχας δεν θα επιλύσει τα μακροχρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει στην Τσετσενία.
Επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της Συμμαχίας, ο Βρετανός αξιωματούχος κάλεσε το Κρεμλίνο να αναζητήσει πολιτική λύση στην Τσετσενία και εξέφρασε την ανησυχία του για τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος κατοικημένων περιοχών σε ολόκληρη τη Ρωσία.
ΜΠΕ, Associated Press, Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Επιβάτιδα γέννησε εν πτήσει υγιέστατο κοριτσάκι 2,5 κιλών
- Μάλτα: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αμπέλα
- Ινδονησία: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε σύγκρουση τρένων – Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
- Ιράν: Η σταθερότητα στον Κόλπο προϋποθέτει «αξιόπιστες εγγυήσεις» για την ασφάλειά μας
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών
- Η Ουκρανία κατηγορεί το Ισραήλ για παράνομη διακίνηση «κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών»
