40

Μεγάλες απώλειες για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Toshiba, η δεύτερη μεγαλύτερη ιαπωνική εταιρεία στον τομέα των ηλεκτρονικών. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την περαιτέρω αύξηση του ελλείμματος που σημειώθηκε στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο όμιλος Toshiba, που αποτελείται από 327 εταιρείες, σημείωσε καθαρές ζημιές ύψους 460,19 εκατομμυρίων δολαρίων (144,8 δισ. δρχ.). Εκπρόσωπος της εταιρείας απέδωσε τις απώλειες στη συνεχιζόμενη πτώση στις πωλήσεις ημιαγωγών και τη μείωση των τιμών των μικροεπεξεργαστών. Ενας ακόμη αρνητικός παράγοντας ήταν το ισχυρό γεν.


Ωστόσο, η εταιρεία εμφανίζεται αισιόδοξη για το μέλλον της. Οπως αναφέρεται στην έκθεσή της για τα οικονομικά αποτελέσματα, ο όμιλος Toshiba προβλέπει άνοδο των συνολικών πωλήσεων, καθώς ο όγκος των πωλήσεων ημιαγωγών θα είναι αυξημένος και η τιμή τους θα σταθεροποιηθεί.

ΑΠΕ