46

Μετά από 12 χρόνια προετοιμασίας τίθενται την Πέμπτη σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου στη βραχονησίδα Ρεβυθούσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.

Με την αποπεράτωση των έργων στη Ρεβυθούσα ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο τμήμα του έργου του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, στο οποίο επενδύθηκαν συνολικά κεφάλαια 440 δισ. δραχμών.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Σάββας Παπαφιλίππου αναφέρει πως η έναρξη λειτουργίας της Ρεβυθούσας ενισχύει την αξιοπιστία του φυσικού αερίου, αφού προσφέρει μια εναλλακτική λύση πέραν του ρωσικού αερίου.

Στη Ρεβυθούσα θα αποθηκεύονται υγροποιημένο φυσικό αέριο από την Αλγερία, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τις ώρες αιχμής. Συνολικά, οι δεξαμενές έχουν χωρητικότητα 84 εκ. κυβικών μέτρων, ποσότητα που επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες φυσικού αερίου της χώρας για 15 ημέρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ