Στο τελικό στάδιο η μεταφορά των μετοχών της βουλγαρικής ΒΤΚ στην κοινοπραξία KPN-ΟΤΕ
Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η συμφωνία για την εξαγορά του 51% των μετοχών του βουλγαρικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών από την κοινοπραξία ΟΤΕ-ΚΡΝ.
52
Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η συμφωνία για την εξαγορά του 51% των μετοχών του βουλγαρικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών από την κοινοπραξία ΟΤΕ-ΚΡΝ.
Αυτή την εβδομάδα, πραγματοποιείται ο τυπικός έλεγχος από τη βουλγαρική Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν οι κανόνες, που προβλέπονται από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης.
Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα της Σόφιας Σταντάρτ την Πέμπτη, επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, προσκείμενες στην Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής Νικολάι Παυλόφ δήλωσε ότι ο έλεγχος δεν έχει τελειώσει ενώ συμπλήρωσε ότι η δημοσιότητα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του βουλγαρικού τηλεπικοινωνιακού φορέα.
Στις αρχές Οκτωβρίου, υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ της βουλγαρικής κυβέρνησης και της κοινοπραξίας ΟΤΕ-ΚΡΝ για την πώληση του 51% των μετοχών του ΒΤΚ έναντι του ποσού των 510 εκατ. δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να εγκριθεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού και από το Συμβούλιο Εποπτείας του Πρακτορείου Ιδιωτικοποίησης της Βουλγαρίας.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο υποψήφιος αγοραστής του ΒΤΚ ζήτησε από τη βουλγαρική πλευρά να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του νόμου για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία προβλέπει ότι έξι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ΟΤΕ-ΚΡΝ θα συμμετάσχουν στο διοικητικό συμβούλιο του ΒΤΚ, ενώ το βουλγαρικό δημόσιο θα έχει τρεις εκπροσώπους στο νέο διοικητικό συμβούλιο.
ΜΠΕ
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)